"matematik bilmeyen buraya giremez *." şeklinde sözü bulunan filozof.
Platon: tahtaya yazdığım soruyu kim çözmek ister? Devlet bahçeli: öğretmenim, öğretmenim!
P: kimse bilmiyor mu?
Dh: öğretmenim! ben ben!
P: başka?
Dh: öğretmenim!
P: hiçbiriniz çalışmadı mı evladım?
Dh: öğretmenim, öğretmenim!!
P: nolur lan biri daha kaldırsın parmak!
Dh: ben.. ben!
P: yanlışta olsa kabul edicem, hadi lan!
Dh: öğretmenim!!
P: alacağınız olsun lan. peki devlet tamam. sen söyle.
Dh: 2009 daaaaki 0'ları çıkar kaç kaldı 2 ile dohuzz. topla ikisini kaç eder 11. 2009 daaaaki 0'ları çıkar kaç kaldı 2 dohuzz. 29+11 ettti mi sana milliyetci hareketin 40'ıncı yılııııııı..
P: kitap yazarsam adını devlet koycam mına koyim. *
Büyük Helen filozofu platon, yani bizim Eflatun demiş ki: "bir toplumu yönetecek olan kişiler bu işe çok istekli olmamalı. Neredeyse gönülsüz kişiler arasından seçilmeli . Kendi paralarıyla, varlıklarıyla idare edebilecek durumda olmalılar. "
Yani bizimkilerle pek ilgisi yok. Hepsi başa gelip, ömür boyu orda kalma çabasında.
Platon'un zihinler veya akıllar(intelligence) doktrinine göre: Jove eterin, vulcan ateşin zihniydi fakat teolojik şairler bu akılsal tözleri homer'in zamanına kadar, yani yeniden zihnin duyulara zıt olduğunu anladıkları zamana kadar kavramadılar. Bununla ilgili olarak odyssey'de iki altın pasaj vardır. orada zihne, her ikisi de aynı anlama gelen kutsal güç veya gizil enerji demiştir.
Şimdi buraya 8 saat idealar kuramını geliştiren filozoftur diyip anlatmaya başlasam
(ki istesem yaparım, (bkz: gaz) ) kimsenin mikinde olmayacağı için Sokrates'le usta-çırak ve aynı zamanda aktif-pasif ilişkisi olan filozoftur kendisi diyip müthiş bir bilgi veriyorum herkese. gayliğe ilk çağda örnek teşkil ederler.
3 ay sonra gelen not:
üye olduğum ilk gün yazdığım entrylerdendir.
heyecanlıymışım, mazur görelim.
yaşadığımız dünyayı mağaraya, bizi de mağarada zincirlenmiş şekilde yaşayan kölelere benzeten filozof. ona göre zincirli olduğumuz için sadece önümüzdeki gölgeleri görebiliyoruz arkamızdaki gerçek dünyayı, gerçek güneş ışığını göremiyoruz. ne zaman ki zincirlerimizi koparırız, işte o zaman gerçek dünyayı * görebiliriz. ki kendisi gördüğünü söylemiştir tabi ki. sadece filozofların bunu görebileceğini ayrıca filozof olabilmek için matematik ve geometri bilmenin şart olduğunu da söylemiştir. akademisinin kapısında da bu yazmaktadır.
''deneyimimize konu olan dünya Yanılsamaların dünyasıdır.
Çünkü duyularımız ile algıladığımız her şey, sürekli olarak değişen, dönüşen bir yapıdadır''.
''gerçek ;Sürekli, kalıcı ve değişmez olmalıdır''.