fırsatlar karşınıza çıktığında, o fırsatları değerlendirme ihtimalinizi artıran davranış. çünkü o fırsatları farketmeye plan yapmamış kişiden daha duyarlı hale gelirsiniz.
planladığınız şeylerin planlandığı gibi olup olmayacağı konusunda büyük kontrolünüz yoktur, olamaz. ama elimizden geleni yaparız, gerisini allah'a havale ederiz.
gelecegi simdiden programlamaya calısmak ki genelde ters teper isler sizin dusundugunuz sekilde ilermemez onun icin hayatı dogaclama yasamak, hatta (bkz: inceldigi yerden kopsun) demek lazım.
sanıldığı kadar kolay olmayan bir eylemdir. karşınıza çıkacak her türlü aksaklığı önceden düşünmeniz gerekir. kaza, hastalık gibi durumları önceden kestiremezsiniz. ancak böyle bir olayda ne yapacağınızı ya da ne yapmaya çalışacağınızı önceden belirleme fırsatınız vardır.
nasip olursa 2016 yılının haziranın on sekizinde yani ramazanın ilk günü umre maksadı ile mescid-i haram'da olmak.
durumum el verirse, o güne kadar sağ kalırsam inşallah planlarım arasında dahil ettim.
hayırlısı.
Acayip severim. Plansız yaşam olmaz, ben sekız senedır planlı bir insanım. Şaka lan şaka, zerre kadar sevmem, işim gereği planlı çalışmak zorundayım onun dışında aniden gelişiveren olayların hastasıyım. Canım ne isterse onu yapmalıyım. ister şimdiiii inster on gün sonra yoksa nasıl tat alacağız hayattan be. Iyyy planlı amirler geliyor kaç kaç *
Takıntı haline getirdiğim konulardan biri. Her şeyde, en ufak bir işte bile bir planım vardır ve ne olursa olsun mutlaka o planı uygulamak için çabalarım. Bir kötü özelliği varsa o da elinizden gelmeyen nedenlerle planınızı gerçekleştiremediğinizde eğer benim gibi biraz takıntılı bir insansanız kendinize sinirlenmek ve buna kafayı takmaktır.
Her ne kadar insanlar tarafından sıkıcı ve sıradan bir aktivite olarak görülse de plan yapmak bana göre aşırı dağınık bir kitaplığı düzenlemekten farksızdır. Zaman kazandırır, boşlukları ortaya çıkarır, iyi hissettirir.