cüce diye dalga geçilmiş, yörüngesini temizleyemiyor diye hor görülmüş masa başı oyunlarla gezegenliği elinden alınmıştır. mazlumdur, halen gönüllerimizin gezegenidir.
Bu kalp seni unuturmu dedirten çocukluk anilarimizin gezegenidir.
Birkaç kendini bilmez bilim adamı seni disladi diye unutturamazlar.biz san marinoyu disliyo muyuz ki seni karanliklara attilar ey bedbaht minik gezegen.
işin doğrusu şöyle ki amerika plüton daha o zamanlar gezegen iken burada petrol olduğunu sanmasıyla dünyanın ilgisini ve aç gözlülüğünü çekmemek için burayı gezegen statüsünden çıkarıyor. sonra uzay sondaj gemilerini gönderiyor bir de ne görsünler petrol sandıkları şey su çıkmasın mı? meğersem buzdan oluşan meteorların gezegene çarpmasıyla göl oluşmuş, yani tam bir hayal kırıklığı. ardından plütonun hakkını daha fazla yememek için yolda gelirken gozmonotlar nasaya bir telgraf çekiyor ve plüton yeniden tüm sevimliliğiyle aramızda...
ankara büyükşehir seçimi gibi aq ne olduğu belirsiz. ilk sayımlarda gezegen çıktı nasa itiraz etti değil dediler sonra bi daha gezegen dediler. daha da derler amma tahminim iş yskda biter.
Illinois eyaleti, Uluslararası Astronomi Birliğinin Plütonu gezegen statüsünden çıkarmasına rağmen, Senato Yürütme Komitesinin aldığı karar ile Plütonu resmen gezegen olarak tanıdı.
Illinois eyaleti, Uluslararası Astronomi Birliğinin Plütonu gezegen statüsünden çıkarmasına rağmen, 13 Mart 2009 tarihinde Senato Yürütme Komitesinin aldığı karar ile Plütonu resmen gezegen olarak tanıdı. Plütonu bulan Clyde Tombaughun bir Illinoisli ve bir gezegeni keşfeden tek Amerikalı olması; Plütonun 75 yıldan daha uzun süredir Güneş Sisteminin 9. gezegeni olarak kabul edilmesi; Plütonun Charon, Nix ve Hydra adında 3 uydusu olması; Plütonun gezegen statüsünün alınması yönündeki oylamaya 100,000 Uluslararası Astronomi Birliği üyesinin sadece %4ünün katılması ve birçok saygın bilim adamının Plütonun gezegen statüsüne tekrar dahil edilmesini savunması bu kararın gerekçeleri olarak gösterildi.
Herkes hak ettiğini biliyordu zaten.
Neyse özelliklerine gelirsek onlarda şöyledir:
Kütle 1,305×10²² kg (0,002.1×Dünya)20
Yoğunluk 2,03 g/cm³
Yerçekimi 0,58 m/s²
Kurtulma hızı 1,2 km/s
Beyazlık (albedo) 0,49-0,66
Yüzey sıcaklığı ~44 K