herkesin sezdiği gibi, göbeğini kaşıyan kanlı liderinin serbest kalıp siyaset yapması ve sonunda bağımsız bir devlet kurması amacıyla çekiliyor. geri çekileceği yer, kuzey ırak. pkk silah bırakmıyor. istedikleri yapılmazsa yeniden türkiye'ye dönmesi mümkün. bu arada askeri operasyonlardan muaf olacak, politik ve askeri gücünü daha da artıracak ve başımıza daha büyük bir bela olabilecek.
edit: öcalan, pkk'nın güvenle geri çekilmesinin meclis kararıyla olmasını istiyor. bununla, tüm milli iradeyi istediği noktaya getirme küstahlığı içinde davranıyor.
bu soruyu yöneltenlerin "siz barış istemiyorsunuz" sözleriyle yaftalanmasına sebep olan sualdir.
hakikat budur. biz ne verdik de bu adamlar çekildi ? bunca yıldır savaşan , öldürmekten vazgeçmemiş bir örgüt bugun ne olmuştur da çekilmiştir ?
verecegimiz imtiyazlar bölgesel yönetim midir ? abdullah öcalanın serbest kalışı mıdır ? yoksa başkanlık sisteminin gelişiyle hem erdogan yeniden siyasete devam edebileecek olup hem de öcalanı kürdistan eyalati başına gecebilecek olmaları mı mevzu bahistir ?
hepimiz barışı istiyoruz. hepimiz şehitlerimize üzülürken şimdi kimsenin şehit olmayışına seviniyoruz. lakin bunun bedeli nedir ? bu en önemli ve aslolan sorudur.
daha net ve açık bir şekilde çekilmedikleri için bana göre çok erken sorulan bir sorudur. daha geçenlerde içinde üst düzey komutanlarımızın bulunduğu helikoptere taciz ateşi açılmadı mı ? Bingöl'ün Yayladere ilçesi Dalbasan Köyü'nde orman işçilerinin çalıştığı alana gelen silahlı bir grup PKK'lı, alıkoyduğu işçilere örgüt propogandası yaptıktan sonra, yaklaşık 20 ton odun ile 3 aracı ateşe vermedi mi ? pKK'lılar, ihaleyi alan müteahhit ile kepçe operatörünü yanlarına alarak bölgeden uzaklaşmadılar mı ?
asıl soru şudur: pkk kalıcı bir çekilme mi gerçekleştirmiştir?
sorulması gereken diğer önemli sorular:
1. pkk nın sınır dışına çıkmasına izin verilmesi hukuki olarak nasıl açıklanır?
2. pkk'nın tasviye edilmesi, o karmaşık kara sınırında nasıl denetlenecektir?
3. pkklı teröristlerin esad'a karşı gittikçe güçlenen suriye sınırındaki kürt oluşumuna katılma ihtimalleri nedir?(büyük kürdistan 4 ülke topraklarında kurulmayı hedefleyen bir ülküdür. Irak ayağı tamamlanmış ve Suriye ayağı da gerçekleşmek üzeredir. Diğer iki ülke de Suriye ve Türkiye'dir.)
4. sınırımız dışına çıkmış ancak dibimizde bekleyen pkklılar ileride türkiye için nasıl bir risk oluşturur?
5. sınır dışına çıkmayan ve "hiçbir eyleme katılmamış terör örgütü" üyelerinin gerçekten bir eyleme katılmadıkları nasıl tespit edecek? bu konuda kolluk güçlerimizin elindeki kayıtları baz almak yeterli ve doğru mudur? terör örgütüne üye olmak zaten ciddi bir suçtur ve bu teröristler başka bir suça bulaşmamışlarsa dahi olsa bu sebeple yargılanmaları gerekmez mi?
6. Suçlara bulaşmamış teröristler şehirlere indiklerinde bizi ne gibi tehlikeler bekler? Yıllardır dağlarda yaşayan bu insanlar psikolojik olarak ne durumdadır ve acaba şehirlerimizde potansiyel suçlu olma ihtimalleri nedir?
7. sınır dışına çıkan pkklıların vatanları ne olacaktır? Onları bir ülke vatandaşlığına mı kabul edecektir? Nereye tabi olacaklardır?
Hükümet bu soruları ya bilerek sormamıştır veya çözüm sürecinin saçmalığına gerçekten inanacak kadar siyasetten anlamayan bir kafa yapısına sahiptir. Bu saçmalığa inanan arkadaşlara da helal olsun diyorum. Güven duyguları sağlammış.