demin izledim ve binlerce film izlemiş biri olarak ilk 5e soktum. bu dostum gerçekten innnnnnnnanılmaz bişeydi. fetullahçılar izlese belki ayıkır yani okadar güzel. övecek kelime bulamadım şuan. ilk izleyenlerden olmakta bi artı tabi. din adamlarının dini nasıl kullandıklarını uzaydan gelen ve dünyaya tamamen yabancı biri sıfırdan deneyimleyerek öğreniyor. film ayrıca çook komik
edit: buralar tamamen entry dolacak. evvelden söyleyeyim izdiham yaşanmadan. imdb puanı şimdilik 8.7dir.bu film en iyilerinden biri olacak. bilmeyen kalmayacak .
Peekay (Sarhoş) filminin kısa Adı. evet Aamir Khan gene yapmıştır.
her seferinde farklı bir konu ve her seferinde izlenecek şekilde yapması..
hep bir tatlı eleştiri, dokundurmalar. hemde bunu %80i hindu, %15i müslüman olan bi toplumda yapıyor. cesur adam vesselam.
ayrıca filmi yarım saat kısa tutmasıda cabası.
Aamir khanın en son başyapıtı, izleme listeme aldığım hd versiyonunu ve onaylı altyazısını beklediğim film,
Fragmanı anlatıyor zaten filmin kalitesini.
filmde din eleştirmesi falan yok. din adı altında insanları kandıran yalancılar var adam diyor ki bizi allah yarattı siz neden onun putunu yarattınız? zaten adamı müslüman yerine koyuyor filmdeki kötü din adamı. tek mantıklı din o çünkü. adamlar ata tapıyor lan.
pk atmak bir mmorpg terimidir player killing dir aslı ama people kill diyenlerde vardır hatta oyundan oyuna değişir anlamı
knight:party halinde 2 ırkın kapismasidir
silkroad:pk atmak istedigine dalmaktir adam aldikca exp düşer başkası seni kesincede düşer.pvp si yetersiz bir oyun olduğu için silkroadcilar bir knightci pk müthişti acayip zevk aldım diyince bön bön bakarlar doğaldir zaten onlar oyunu hem grafik hemde canavar kesmek için oynar genelde.
metin 2:silkroadla aynidir ama istediğin zaman cikamazsin pkdan zalim olursun zen fasulyesi yemen gerekir.
Din eleştirisi yapan bir film diyenlere bayağı bir kızdığım filmdir.
insanların duygularını yansıtabilmesi hakkında on numara ders verdiği kesin, özellikle sigara ve prezervatif örneği ile.
Film tamamen din'i kendi düşüncelerine ve ihtiyaçlarına alet edip onlara tapan insanlara kızmakla alakalı yapmış ki bu da bayağı doğru. Malum herkes kafasına nasıl esiyorsa yalan yanlış dinde bu emredilmiş diye kullanıyor, çevremizde bolca mevcut. Çok da güzel anlatmış, yaratıcımız var ama kendiniz yaratıcı oluşturuyorsunuz kafanızda bu yanlış diyor. Vel hasıl kelam onun dışında çok ama çok eğlenceli bir film, ağır duygulara eğlence katan aamir khan burada da oyunculuğunu öttürmüş. Hiç sıkılmadan izlersiniz, oyunculuk, senaryo, görsellik her şey tamam. iyi seyirler efenim.
hindistanın vehim ve zanlarla oluşturulmuş tapınma ritüellerine, şekilselliğe tapınan kendini dinci sananların düşünce sistemine ustaca çomak sokmuş bir film. teklif edilen her şeyin bizi taşıması gereken hakikati görmezden gelip araçlara tapınıp, araçların amaç edinilmesi gafletinden bahsediyorum. yoksa seriat elbet yerli yerince, eksiklik bizim algılama biçimimizde.
aamir khan gerçekten taktiri hak ediyor. ve eğlenceli bir ifadeyle anlatmasını da ayrı taktir ettim. bazıları havadan nem kapıp incinir. onlar için yapacak bir şey yok. ahad ve samed olanı anlamadıkça, dar görüşlerimize saplanıyoruz, saplandıkça saçmalıyoruz. mecazları gerçek gibi yorumlayıp, basit nefsani bir akılla kur' anı değerlendirip işin özünden perdeli olduğumuzun farkına dahi varmıyoruz. neyi anlayamadığımızı anlamak için, ahmed hulusinin kitaplarını ve okyanusum.com daki belgeselleri takip etmenizi öneririm. belli noktadan sonra bir kısım hakikati idrak etmiş zihinlerin ortak lisanını çözmek size huzur verecek, üstelik bilimin tasdik etmesiyle perçinlenmiş muhteşem bir ortak lisanın hazzını yaşama imkanı mevcut. ayrıca nübüvvet kemalatıyla bize bildirilen şerii hükümlerin hikmet ve amacını anlamak için de isabetli bir adrestir. hindistan için isabetli bir film, artık hintliler bazı gerçekleri duymaya hazır demektir. belki bizde kendi perdeli algılarımızın nasıl bizi ele geçirdiğini anlama fırsatı buluruz. uyanış biraz sancılı oluyor. en nihayetinde uyanamayışımızın sancıları bunlar.