kendiniz olgunlasmadan, kendinizi tanimadan, hayattan ve insanlardan ne beklediğinize karar vermeden kimseyle bir iliskiye baslamayin.bazen cok doğru bir insan çıkar karşınıza ama yanlış zamanda.
Kur an ve sünnete uyun. Bir işe girmeden ve karar vermeden önce helalliğini, haramlığını araştırın. Helalliği konusunda bir sıkıntı yok ise istişare yapın. istişareden de bir sonuç çıkmazsa Allah tan o iş hayırsız ise sizi uzaklaştırmasını; hayırlı ise yakınlaştırmasını isteyin. Buna istihare derler. Bunun için Gerekli şartşarı yerine getirin. istiharenin rüya ile alakası yokturdur. Rüya ile amel edilmez.
Başkalarına zarar vermeden, haklarına haksızlık etmeden ne istiyorsanız onu yapın. Yapılmış şeylerin pişmanlıkları bir şekilde geçermis ama yapılmamış şeylerin pişmanlıkları omur boyu kalırmis.
verilecek tavsiye bence şudur; bir şeyi yaptığınıza, gittiğinize , söylediğinize vs herhangi bir şey neyse artık, bunun pişmanlığı o kadar da kötü değildir. eğer iradeniz sağlamsa, pişman olup, bir daha o yöne bakmayarak yapmayarak, bulaşmayarak vs vicdanınız rahat eder. ama iyi bir şeyi, yapmadığınıza, söylemediğinize, gitmediğinize, vs pişmanlık, bu pişmanlık kötüdür işte. çünkü, o istediğiniz iyi şeyin, bir daha fırsatın ayağınıza gelip gelmemesini bilemezsiniz. gelir veya gelmez. içi kemiren de budur zaten. pişman olmanın en kötü hissi. pişman olmak istememek, çok lüks bir şeydir bence. hayatın ne getireceği belli olmaz. olmak istememeye yoğunlaşmak yerine, kendinizi geliştirmeye bakın. o kadar da irdelemeye gerek yok yani, demek istediğim.