piyano çalarken yüzün şekilden şekle girmesi

entry23 galeri1
    23.
  1. aslinda vucuttaki negatif enerjinin yetenekle harmanlanip kasilmasidir bu durum. piyano calmak, masturbasyon yapmak gibidir. ben hic ehe hehe diye gulerek yaptigimi hatirlamiyorum bunu. yuzde bir okul muduru ciddiyeti, kasilmasi oluyor ister istemez.
    0 ...
  2. 22.
  3. aslında yeteneğin kaynağıdır bu kasılma..sahneye çıkmadan önce sipariş usulü ishal olunmuştur..bağırsaktan, alttan alttan darbeli titreşimler alınır piyanoyu çalarken. acının ve çaresizliğin işaretidir aslında bu şekilden şekile girmeler..az sonra meydana gelecek bir felaketin..
    0 ...
  4. 21.
  5. 20.
  6. 19.
  7. eğer zor bir parça çalıyorsanız veya hızlı çalıyorsanız suratın değişmesi doğaldır. neşeli bir şeyler çalarken sırıtmak veya moonlight sonata çalarken ağlamak gibi mesela. ya da hararetli br şeyler çalarken piyanonun içine giricekmiş gibi yapabilirsiniz. ve ya headbange alışmış bir boynunuz varsa kafa da sallayabilirsiniz. ama en ilginci arada sırada o dilin dışarı çıkmasıdır ki uzun parçalarda olur bu.
    1 ...
  8. 18.
  9. 17.
  10. konser salonundaki birisinin gaz salması sonucu gelişen durum.
    0 ...
  11. 16.
  12. yüzün orijinal şekilsizliğini gizlemek için girilen şekiller de olabilir. (bkz: fazıl say)
    0 ...
  13. 15.
  14. eğer seyirciler arasında alacaklılarınız bakkal, kasap ve manav üçlüsü varsa olmaması imkansız ötesi bir durumdur.
    1 ...
  15. 14.
  16. sebebi çogunlukla sadece parmaklarla değil, kalbiyle, ruhuyla, tüm hisleriyle çalmaktır. bir deniz dalgası gibi ritimler ruhunuzu kıyıya vurur. sonucunda yüzdeki mimiklerde bu vuruşları yansıtır.
    3 ...
  17. 13.
  18. adeta piyanoyla bir olabilmek için savaş verirler her notayla, her vuruşta...
    (bkz: fazıl say)*
    1 ...
  19. 12.
  20. yakalanma korkusunun bir sonucu olabilir. (bkz: çalmak)
    6 ...
  21. 11.
  22. piyanistin, büyük bir şevkle çaldığını gösterir. notaların hakkını veriyordur. ama ilk görüldüğünde, piyanistin safra kesesi sancısının tuttuğu zannedilir.
    4 ...
  23. 10.
  24. sadece piyano değil, herhangi bir müzik aleti çalarken yüzünüz şekilden şekile girebilir. normaldir sinirler ve kaslarla alakalıdır. bazen kasıtlı olabilir.*
    2 ...
  25. 9.
  26. Kişinin dışardan duyduğu müzikten nasıl ki derinden etkileniyorsa aynı şekilde kendi çaldığı müzikten de fazlasıyla etkilenmesinin neticesinde yüz kaslarını kontrol etmeyi unutması olarak da adlandırılabilecek eylem.

    (bkz: piyano çalarken ağlamak)
    1 ...
  27. 8.
  28. piyano çalan sevgili ise, kesinlikle doğrudur.

    sevgilim ne zaman bana rachmaninoff'un eserlerini çalsa, yüzüm şekilden şekle girer. hayranlıkla onu izlerim.
    1 ...
  29. 7.
  30. göğsünüz piyanoya hafif meyilli ve tuşlar parmaklarınızın altından kayarken , kendi çaldığınız şeyin gene kendinize bu kadar güzel gelmesi sonucunda biraz şaşkınlık biraz mutluluk arasıda kalan yüzün aldığı şekildir. o halet-i ruhiyedeki kişi o anda top patlasa duymaz , salon boşalsa görmez.
    1 ...
  31. 6.
  32. bunu izleyince ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.*
    http://www.youtube.com/watch?v=Fm6Jppa-oCc
    1 ...
  33. 5.
  34. ülkemizdeki en belirgin ve sıradışı örneği için: (bkz: fazıl say)
    2 ...
  35. 4.
  36. çogu zaman korkutucu olmakla beraber müziğin içine giren bir piyanist için yapılmaması neredeyse imkansız olan eylemdir. eylemi tükürmek, salya akıtmak, uzun saçın ahenkle halay cekmesini sağlamak gibi hareketlerle süsleyenleri de mevcuttur.
    5 ...
  37. 3.
  38. müziği hissetme durumudur. şov amaçlı yapılanları da vardır.
    1 ...
  39. 2.
  40. piyanosuyla sevişen kimselerde garipsenmeyecek durumdur.
    (bkz: tori amos)
    1 ...
  41. 1.
  42. çalınan şey pek zor olmasa bile, kafayı abartılı biçimde dört tarafa sallarken yüzün ekşimesi ve ıkınma gibi bir hal almasıdır. komiktir.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük