komut satırından "ping http://www.google.com" ; yazılıp enter lanarak pc'nin hala internet bağlantısına sahip olup olmadığı kontrol edilebilir. bunun için en isabetli yoldur.
edit: web adresinde http:// yazmaması gerekiyor, ama sozluk program altyapısı bunu otomatik olarak atıyor.
ping attıgınız adresin geri dönüşleri milisaniye olarak ekrana yansır, bu dönüşler internetinizin hızıyla da alakalıdır.
Eger dönüşlerinizde 200-300'lü değerler görüyorsanız, bağlantınızda problem olabilir. yavaştır, yavşağın biri download yapıyordur.
insanı delirtir. bu pingin en hayırlısı en az olanıdır. yüksek olanı günlük internet hayatınızı çok etkilemez en fazla sayfanız geç açılır. ama online oyun oynarken pinginiz yükselirse aynı oranda tansiyonunuz da yükselir.
League of legend oynarken adamı çıldırtır.
Tam team fight'ın ortasında girer. Orianna ultisine beş kişi birden alacağını düşünürsün. Ekran gider kare kare olur. Sonra gelir bir bakmışsın ekranın rengi solmuş sağ altta 45 44 43... şeklinde geri sayım başlamıştır. Team küfreder. Naaapıyorsun oriii şeklinde nâralar yükselir. Ve artık geçmiş olsundur.
Oyunlarda internet ağırlaşmasıyla, yavaşlamasıyla oluşan olaya denir. Kötü oynayan, gereksiz hareketler yapıp takım arkadaşlarını çıldırtan oyuncuların \'ping var amk \' diye yalan söylemesine olanak sağlayan durumdur.
32 baytlık ICMP paketi ile karşı taraftaki ip adresini yoklamadır. Ping çıktısı kaç ms ile işlem yapıldığı ve gönderip alma işlemlerinde kaç tane noktaya uğrandığı bilgisini verir. Karşı taraf ICMP paketlerini kabul etmiyorsa ping işlemi başarısız olur.
Windows + R kombosu ile Çalıştır (Run) penceresi açılır.
"cmd" yazıp Enter'e basarak komut ekranına geçilir.
gelen o hackerlara özel ekranda "ping http://www.google.com.tr - t" yazılıp Enter'e basılır.
aha işte ping hazır. net varsa atar, yoksa siktir çeker.