pilava ekmek banmanin mukemmelliyetini henuz kavrayamamis insan modelidir. ayrica cogunlugu yemeklerde pilavinini uzerine ana yemegin suyunu veya bi bolumunu ya da yogurdu koyarak yemeyi sevdiginden uzerine dokulmesini istemeyen insandir
pilavın kaşıkla yenmesi görgü kurallarına aykırıdır pilav muhakkak çatalla yenir diyen numunelerin itiraz ettiği kişidir. insan ister kaşıkla ister çatalla yer size ne? kişisel olarak çatal ya da kaşık farketmez önemli olan pilavın güzel olmasıdır. *
görgü kuralları denilince kimin kuralları diye sormak gerekir. yok eğer siz "çatal sol bıçak sağ elde tutulur. sağ elle kesilip sol eldeki çatalla lokma ağıza götürülür" diyen fransız özentisi züppelerdenseniz bizim milletimizin görgü kurallarında sağ elle yemek yemek vardır. biz kendi değerlerimize fransız değiliz. kafanıza göre çatal, kaşık, bıçak ayrımı yapmadan bir daha düşünün isterseniz. siz istediğiniz milleti taklit edebilirsiniz ama bize bulaşmayın. biz pilavı kaşıkla da çatalla da yiyene söz söylemeyiz. görgüsüzlük hangi mutfak aletiyle yediğinde değil nasıl yediğindedir.
tipik bir ntv muhabiri başlığı. girip bakmaya bile gerek yok, onun açtığı belli. galatasarayda usta sağ bek sabri'den, uludağ sözlükte de bu heriften bir kurtulamadık gitti.
adam gibi yemeğini yiyen, ancak "yemekteyiz" ayarında salak saçma kınamalarla karşılaşacak adam gibi insandır. Ha çatalla rahat yiyenlere lafımız yok o ayrı.
isteyen istediği gibi, rahat ettiği derecede yer. bir de ben poğaçayı çatalla yiyen kızları gördüm. kibarlık mıydı bu? hayır, gerizekalılıktı. ben ortamda istifimi bozmadan o kızların yanında poğaçayı ellerimle yemiştim. asıl görgü: dışarda nasıl yiyorsan evde de o şekilde yiyebiliyor musun, bence budur.