genelde sabahın köründe kalkıp ormanlık veya gussel bi parka gidip mangal yakılıp sonra tıka basa et vs tüketilen eve dönüncede huzurlu yorgun ve mutlu ettiren hadise.. ayrıca pikniklerde her zaman birşeyler unutulur gerek gidilirken gerek dönüşte akla gelirr..
genellikle güneşli pazar günleri yapılan bir eylemdir.bu etkinlikte, mavi çizgili pijama ve atlet kombinasyonunun revaçta olduğu gözlemlenir. bu kombinasyona uyan kişilerde muazzam göğüs kılları göze çarpar. şahin veya doğan marka arabalara 15 kişi binebilme özelliğine sahiptirler bu kişiler.
piknik bir bağımlılık gibi birşeydir.küçük yerlerde pek sorun olmaz yeri pikniğin.mezarlığın karşısındaki küçük yeşillik alanda bile mangal yakabilirler. (bkz: afyonkarahisar).anneler genelde piknik için en ideal insanlardır.çünkü kekleri yapan etleri hazırlayan ve sonunda plastik tabakları bile yıkıyan onlardır.babalar genelde alkol alıp bütün hafta sergilemedikleri sevimli ifadeyi takınırlar.çocuklar ise pikniğin bir numaralı insanlarıdır.top oynamak bir gelenek hamak kurmak ileri derecede piknik insanı demektir.anneniz babanız çalışıyorsa, hayatınız boyunca liseyi ünivertisteyi değil,piknik yapmayı özlersiniz.piknik yapamayan çocuklara üzlürsünüz.gerçekten çok büyük bir lüksü yaşadığınızı kimbilir ne zaman anlarsınız.
haftasonu uyumak için ayırdığınız o masum günü piknik gibi saçma bir aktiviteyle bozmak için sabahın köründe kalkarsınız, piknik için gereken malzemeleri aldıktan sonra çelik çocuk toplanır gidersiniz, mangal yakma, çay demleme fln derken etraf iyice insan dolar ve bir kargaşa başlar. zaten iş günlerinde trafikteki gürültü ve iş stresi yüzünden kendinizi haftasonu iyi bir uyku ve sessiz bi haftasonuna hazırlamışsınızdır fakat buda bir şekilde bozulmuştur. yapılması gereken piknik diyeni ıslak sopayla dövmektir. sopa kurudukça tekrar tekrar ıslatıp yine dövülmelidir.
güle oynaya gidilip nedense temiz hava çarpmış olaraka dönülen aktivite. eller pistir, bulaşıkların şöyle bir yağı alınır, her yeriniz toz, kum, börtü, böcek, karınca dolmuştur. kısacası gerek yoktur. zaten ertesi günü ciğerlerinize temiz hava çekmekten(!) yataklara düşersiniz.
mavi pijama giyen kısım halkın belki de yüzde biridir. artık moda değişmiştir. cadde tikileri gibi giyimler trend pikniklerde şu an. piknikte de artık amaç rahatlık değil moda(!) olmuştur.
yeryüzünün en yorucu aktivitelerindendir. ama inatla hala sürdürülmektedir. sabahın köründe kalkıp uykusuz kalma, is duman kokma cabası. bir de bunun 3-5 aile toplanıp gidilmiş olanları vardır 40 tane çocuk , eve gelen misafir derken sayı 50-60 ı bulur o curcunada nasıl dinlenilir o da bilinmez ama her seferinde vallahi çok eğlendik bir daha yapalım denir.
piknik özellikle birkaç ailenin "Hadi bu gün öyle birşey yapalımki akşama eve gittiğimzde yorgunluktan gözlerimiz açılmasın" diye yaptıkları etkinliktir..
piknik yapmak için bazı şartlar vardır
1-piknik yapılacak yer yeşil yada yeşile yakın bir yer olmalı ..
2-pinik yapılacak yerde daha öncedende piknik yapılmış olmalı ..amatör piknikçiler bunu ortamda bulunun çöp, kağıt, boş şişe vs..gibi şeylerden anlayabilirler...
3-kalabalık olunmalı .. ne kadar kalabalık olunursa o kadar çok yorulunur.
4-plastik top , ip , mangal ve mümkün olduğunca az su olmalıdır
5-pikniğe giderken giyim tarzınız ne olursa olsun beyaz atlet giymelisiniz..
bir ilişki gibidir. başlarken hevesli ve yapacaklarınızın hayâli ile dolu iken için, biterken bir dahaki sefere daha iyi olacağına inananarak bitirirsin.