'öğretmenim pi sayısı 3 alabilir miyim? ' sorusuna mutlaka hayır cevabını yapıştırdıktan sonra olay ile ilgili felsefik bir tirad yapıştırmayı ihmal etmezler. neymiş efendim matematik hata kabul etmezmiş, matematikte her şey kesin olmalıymış vs.
e güzel örtmenim, gidişata puan verme gibi bir okul efsanesini türettiniz başımıza, sonuç yanlış olsa da sen değilmisin o soruya not veren, sen değil misin neticesi eksik soruya geçer veren, madem bir tarafımıza göre dildo üretiyorsun neden 3 aldırmazsın bunu? ha daha psikopatları 22/7 aldırır, eyvah eyvah.
güzel bir sayı. lakin şu sözlükte 100 000 000 kez denendi pi sayısını yazma olayları, hala ders alınmıyor arkadaş. yazmayın lan şu sayıyı. bitmiyor işte.
çemberin çevresinin, çapa oranı.
dairesel cisimlerin çevresi hiç bir zaman tam ölçülemediği için böyle bir sonuç ortaya çıkıyor. yok efendim ben mezure ile ölçerim diyenler olsada açık cevabı vardır. nah ölçersin.
pi sayının 3,14 olduğunu herkez bilir. hemen hemen yani! merak edip bakanlar. aslen birde bu sayının kuyruğu vardır. kuyruk derken oyle itin köpeğin kuruğu gibi değil tabi.
o kuyrukta sayılardan oluşuyor. ha! birde pi sayısını yüksek sesle ikilemeyelim efenim.. sonra bakarla öyle bön bön lan ne diyorsun bakışlarıyla!.. kekeleme hastalığı olan arkadaşlarımızda kulanmasın bu cümleye. *
Õ , Yunan alfabesinin 16. harfidir. Ayrıca, Yunanca, çevre uzunluğu anlamına gelen perimeter ve dış sınır anlamına gelen periphery kelimelerinin başharfidir. Bu harfin kullanımı, Leonhard Euler'in adapte etmesinden sonra standard hale gelmiştir.
darren aronofsky imzalı 1998 yapım siyah-beyaz cekilmis film. film zekice kurgulanmıs senaryonun carpıcı sahnelerle birlesmesiyle oldukca basarılı bir yapıma dönüşmüş. film insanın hayatın sırlarını cözmek icin önüne cıkan herseyi kendi icinde tutarlı bir sablona oturtma arzusunun ne kadar guclu oldugunu göstermektedir bize. ki gercek hayatta da bu arzu bilimde yerini saglamlastırmıstır. (bkz: pattern recognition)
Pi 2000 yılında her grubun klasik hikayesi gibi daha önce farklı gruplarla çalışan 4 gencin Davulda Kerim Koyunoğlu,Gitarda Erkin Bayram, Bas Gitarda Berk Kula ve Vokalde Hakan Hamurkaroğlu bir araya gelmesi ile kuruldu.
Başlangıçta cover parçalarla konserlerde yer alan grup zamanla kendi bestelerini yapmaya başladı. 2002 yılında Show TV'de yayınlanan Sing Your Song dönüm noktaları oldu. Albümde Her Şey Zor (sysdeki adı Dumanaltı)adı ile yer alan şarkıyla yarışmanın finalistleri arasında yer aldılar.
2002 Aralık ayında stüdyoya giren grup, 2003 Nisan Ayında Herşey Zor adını taşıyan ilk albümlerini müzikseverlerin beğenisine sundu.
Bu albümden sonra, bir süre durup düşünüp dinlenme sürecine giren Pi grubu, Kerim Koyunoğlu'nun eğitimini tamamlamak için Avusturalya'ya gitmesinin ardından davula Metin Özçakır ve gitara Ahmet Kalabay'ı katarak beste çalışmalarına devam etti.
Mart ayında Erkin ve Berk'in kurduğu Soundistanbul stüdyosunda çalışmalarını ve kayıtlarını sürdüren grup, demo kayıtlarını Güneş Turaç ile birlikte tamamladı.
Şu sıralar Geçiyor Zaman isimli şarkılarına klip çekmekle haşır neşir olan grup 2006 sonunda yeni albümü ile piyasaya keskin bir dönüş yapmayı hedefliyor.
Hakan Hamurkaroğlu-Vokal
Erkin Bayram-Gitar
Kerim Koyunoğlu-Davul
Berk Kula-Bas
--spoiler--
Film ayrıca dünyadak bazı kavramlara da ilginç açıklamalar getiriyor. (ibranice de her kelimenin bir sayısal karşılığı var. Baba'nın karşılığı olan "3" sayısı, annenin karşılığı olan "41" sayısı ile toplandığı zaman çocuğun karşılığı olan "44" sayısına ulaşılması gibi.)
--spoiler--