egitim sisteminin cocuklari hayata hazirlamaktan acizliginin pek guzel bir kaniti. gelecegin buyukleri diye vurgulmayi da ihmal etmezler hic.
oyle bir durumdur ki, cocuklar gercek hayatta piyi 22/7* alacaklari yerde burda 3 aldiklari icin kendilerine boyle bi guzellik yapildigini zannededursunlar... gercek hayatta pi bile yoktur bi defa.*
hayir simdi ben hic kimsenin okuldan mezun olup pi felan olmadigini gorunce sasiracagini iddia etmiyorum ama madem cocuklara faydali bi sey ogretmiyosunuz, bari sasirtip bos islerle oyalamayin... di mi ama? yapicam derken, yikiyorlar. olmaz ki.**
turk egitim sisteminin getirdigi zorluklardan dogmus umutsuz bir sorudur. Neden pi yi sadee pi alipta sonuclari 8pi yada pi/3 bulamayiz??
Matematigi dahada sevimsizlestirmek adina 3 degil, 3.14 degil 3.1415926535897932384626.. alalim??
- hocam pi'yi uc alabilir miyiz?
- bilmemki pi ne der bu ise.
(edit: sosyal bilimciyim ben piyi hic biseyden almadim. neden boyle bi basliga yazdigimi da anlamadim.)
matematik ve geometri derslerinde lise sıralarındayken sınavda en çok sorulan hoca cevap verdiyse de duymanların sınav sonuna kadar sordukları sorudur.sınav sorularında eğer pi sayısı kullanılacaksa bu soruya muhattap olmak istemeyen hocalar soru altına pi=3 alınız yazarlar.Ancak üniversiteye gelindiğinde durum değişir. burda pi sayısının kaç alınacağını soran öğrenci 'salak' muamelesi görür.çünkü genel olarak sınavlarda hesap makinesi kullanılır ve hesap makinelerinde pi sayısının tam değerini veren bir tuş bulunur. bu soruyu soran arkadaşlara sınav gözlemcilerinin de yaklaşımı komik olur. bazılarının 'bilmiyorum gelince hocaya sorarsınız' dedikleriyle karşılaştığım da olmuştur.
-hocam pi yi 3 alıyoruz değil mi?
+evladım ne 3 ü 3 mü kaldı liseye gelmiş adamsın daha 3 diyorsun.
-ben senin feriştahını sikiyim e mi? (tabi ki iç ses)