php

entry139 galeri4
    51.
  1. şu sıralar bitirme projem için öğrenmek zorunda olduğum ama hakkında çok fazla bir şey bilmediğim script.
    0 ...
  2. 52.
  3. <?php

    echo "php; yaratıcılığın anadili, web programlamanın ingilizcesidir" ;

    ?>
    1 ...
  4. 53.
  5. <?php

    echo "öğrenmesi kolay ama unutması çok daha kolay olan bir dildir.turkekip setinde hakikat hoca gayet güzel anlatmıştır";

    ?>
    0 ...
  6. 54.
  7. En küçük bir yanlış kodlamada saçınızı başınızı yolduracak hatalar veren script. Kendisine sövdüğüm kadar düşmanıma sövmüşlüğüm yoktur.
    0 ...
  8. 55.
  9. eski sürüm sunucular için <?php ile başlayıp ?> ile biter.
    yeni sürüm sunucular için <? ile başlayıp ?> ile biter.
    0 ...
  10. 56.
  11. ülkemiz web tasarım piyasasında kendine özgü yapılmak istenen her tasarımın %90 ı çalıntı kodlarla oluşturulup bunuda fahiş fiyatlara şirketlere satan zihniyetler topluluğunun kullandığı programlama dilidir.
    <? echo 'ahöğreneceğiniz3-5kodlaneleryapabileceğinizibirbilseniz' ?>
    1 ...
  12. 57.
  13. asp ile kıyaslandığında asp'den daha çok serverda çalıştığını görürsünüz.
    0 ...
  14. 58.
  15. 59.
  16. Kendi çabamla ögrenmiş olduğum hayranımsı dil. windows & linux tabanlı olarakta çalışır.
    0 ...
  17. 60.
  18. şu anda php'ye giriş konusunu okuduğum, açıkçası kolay ve pek de eğlenceli bulduğum web programlama dili.

    $a = a'lar falan... *
    2 ...
  19. 61.
  20. ucu bucağı olmadığını tecrübe ettiğim programlama dilidir. geliştiği için birçok sistem bununla yapılabilir. lakin yine de python siker babacım.
    1 ...
  21. 62.
  22. "php makes insane human community" derler hakkında.
    0 ...
  23. 63.
  24. Çok güzel çok basit ve bir o kadar da işlevsel bir internet programlama dilidir. Bir script dil olarak sayılır. Çaliştırabilmek için en basitinden wamp server gibi bir php server kurmamiz gerekir ardindan (.php) uzantılı dosyamızı wamp serverin kurulduğuı yerdeki www klasörü içine kaydederiz. Browserdan localhost\phpdosyasi.php diye adres çubuğuna yazdığımızda sonucu karşimizda görebiliriz.

    bu dille yapılabilecek bir örnek.
    <?php
    for ($i=1; $i<5; $i++){
    echo "<h1> merhaba Uludağ Sözlük</h1>";
    printf "<h1> merhaba Uludağ Sözlük</h1>";
    }
    // bu şekilde ekrana 10 defa merhaba Uludağ Sözlük mesaji verebiliriz.
    ?>

    edit :
    değişkenlerin başina $ işareti getirilir burada eklemeyi unutmuşum pardon.
    0 ...
  25. 64.
  26. normal dönemde veremediğim şuan yaz okulunda günde 4 saatten 3 gün aldığım nefret ettiğim kabusum olan dildir. hayır zaten daha yazarken çektiğiniz eziyetten dolayı sikerim böyle dersin ızdırabını diyorsun sonra nasıl vereceksin ki. ha bir de $ işareti görmekten rich richin köpeğine döndüm gözlerim kulaklarım her yerim $ işareti oldu anlayacağınız eziyet mi eziyet ders. bunu becerebilmek için önce html kodlarını iyi öğrenmek ayrıca pascal gibi kolay bir dilde programlama mantığını öğrenmek gerekir ki oralara hiç girmiyorum sizde girmeyin zucgerberg face vermiş daha ne istiyorsunuz bilgisayardan.
    0 ...
  27. 65.
  28. <?Php
    echo "ailecek seviyoruz efenim";
    ?>
    1 ...
  29. 66.
  30. 6.0.0 sürümünde 'register_globals' iptal edilecek, unicode, 'magic_quotes' ve 'safe_mode' desteği gelecek kod dili.
    0 ...
  31. 67.
  32. php candır. sentaksı kolaydır. ilk başlarda, (php 3 falan oluyor) c ile veb sitesi yapıyor izlenimini veriyordu, küçüktük o zamanlar tabi. ama bi de şimdi - tabi her kes göremiyor ama ben görüyorum, beni sever, ben de onu severim, dimi? (-inşallah hocam)
    bi de şimdi.. tanımasak oop-dir deriz. severiz..
    sentaksı felan kolaydır.. c sharp.net-te, vb.net-te felan bir gıdımlık şeyi ekrana yazdırmak için resmen "kaside der hazreti nat-i nebevi" kadar bi şeyler yazman lazım. eğer grafik arayüzleri olmasaydı - hiç kimse bunları kullanmazdı zaten, burasını biliyoruz. ama neden aynı türden bir şey php için yapılmamış? şöyle fazla yorulmadan drag drop yapabileceğimiz bir ide. çok mu amk? (bedava olanından bahsediyoruz tabi)
    <?php

    echo "mesela ben \n bu sözlük uygulamasında \n php-nin str_replace fonksiyonunun \n kullanıldığından şüpheleniyorum \n şiirimin sonu";

    ?>

    ayrıca her bok için bi fonksiyon yapmışlar - geçenlerde uygulamalı olarak levenshtein mesafesini anlatıcam, tabi bir az ağır ol molla desinler havasındayım - evvela girilen metinleri analiz et, kıyasla, sonra levenshtein mesafesini bul diye.. bebelerden biri çıkıp ta, hocam, php-de levenshtein fonksiyonu var zaten demesinmi? lan bunca yıldır uğraşıyorum bununla, hiç ama hiç raslamamışım. php 6 -ile, masaüstü uygulamaları için de en çok tercih edilen dillerden biri olacaktır.

    --spoiler--
    asp, xml ve html taglerini her zaman açık tutmanızı öneririz
    --spoiler--
    1 ...
  33. 68.
  34. <?php

    $ulu = "Seviyom bu dili!";

    echo $ulu

    ?>

    gibi ' dir, candır!
    0 ...
  35. 69.
  36. En sevdiğim script dili.asp den sonra çerez gibi geliyor insana çok kasmayan kolay öğrenilen mysql tabanlı güzel dil.
    0 ...
  37. 70.
  38. 71.
  39. Ücretsiz olması nedeniyle şuan web programlamada en çok kullanılan dillerden birisidir.
    0 ...
  40. 72.
  41. tek bir projem için sadece internetteki tutoriallerden takip ederek 6-7 ay gibi bir sürede gayet iyi bir seviyeye geldiğim dildir. bununla uğraşmak kadar zevkli bir şey yoktur. css-js-html-php, kafanızda bir fikir varsa sizin aylarca hiç sıkılmamanızı sağlayacak şeylerdir.
    0 ...
  42. 72.
  43. kafanizi yemenize sebep olabilecek yegane dil, ayrica asp ,c ,javayla karistiginda tadindan yenmez vallahi. 7 senemi bu ise vermis biri olarak eger bir web projesi gelistirmek istiyorsaniz ilk once ogrenmeniz gereken dil diyorum ve ekle butonuna basiyorum.
    0 ...
  44. 73.
  45. öğrenmesi kolay olsa da, projeye göre yazması oldukça zor bir kodlama dilidir.

    tutup da wordpress teması yazarsanız, php kolay bir dildir.

    yok eğer, bir video sitesi yazmaya kalkarsanız zordur. öğrenmek isteyenler ilk etapta html i öğrendikten sonra, php yi çok rahat bir şekilde kavrayabilirler.
    1 ...
  46. 74.
  47. danimarkalı bir yazılımcı olan rasmus lerdorf'un dinamik web siteleri için kodladığı, c tabanlı bir yazılım geliştirme dilidir. önceleri kişisel siteler için kullanımda olsa da günümüzde bir çok e-ticaret, sosyal medya, haber, portal ve portfolyo sitelerinde karşımıza sık bir şekilde çıkmaktadır. kodlama sisteminin çok basit ve bir o kadar anlaşılır olması php'yi iyi bir dil yapsa da python gibi parantezsiz ve kısa kodlamanın verdiği kolaylığı gördükten sonra biraz karışık gelebiliyor.

    php'yi başarılı kılan bir diğer unsur ise derleyicisiz çalışmasıdır. apache, wamp ve php * ile birlikte harika işler çıkarabilirsiniz. kodlama ve düzenlemelerinizi net beans'in php özel paketinde yapabilme imkanınızda var.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük