Olmaması gerekendir. Hatta peygamberlerin de adının başına konulması yanlıştır.
Hazret kelimesi, (h z r) harflerinden oluşur ve sondaki 't' harfi de kelimeye mübalağa anlamı katar. "her yerde ve her an hazır bulunan" anlamına gelir.
islam'ın ilk dönemlerinde yalnızca allah için kullanılan bir ünvanken, dine sonradan eklenen bidatlerle birlikte bir şirk örneği olarak kültürümüze karışmıştır. Aynı anda birden çok yerde bulunabildiği iddialarıyla yüceltilen, putlaştırılan şeyh, evliya gibi insanlar için de kullanılmaya başlanmış, bu insanlara allah'a ait olan bir özellik yakıştırılmıştır. Örnek olarak (bkz: said nursi nin aynı anda iki ayrı yerde olabilmesi)
şaka şamata "ooo mehmet beyler gelmiş" yerine, "ooo mehmet hazretleri gelmiş" gibi ironik takılmalar haricinde ciddi ciddi kutsal yerine konan kişilere hazret kelimesini kullanma halidir. peygamberler allah'ın seçtiği insanlar oldukları için kutsaldırlar ve doğal olarak "hazret" kelimesini hak ederler. fakat ne idüğü belirsiz, kendince dini yazan çizen, kafasına göre senaryolar üretip sözde müslümanlara bunları yedirenlerin isminin başına ya da sonuna da hazret kelimesinin eklenmesi düşündürücüdür.
hazret:
-Yüce kabul edilen kimselerin adlarının başına saygı, övme, yüceltme amacıyla getirilen unvan.
- Kutsal sayılan kimselerin adlarının başına getirilen. san.