Grekçe iki kelimenin birleşimi olan "Prophetes" 'den ingilizce'ye "Prophet" olarak geçmiş kelimedir. Grekçedeki anlamı "Pro: Önce,Öncü" + "Phetes: Söyleyen" dir. Tanrı'nın sözlerini ve isteklerini insanlara anlatan kişidir.
çok geçmiş zamanlarda yaşadıklarından dolayı inanmakta zorlandığım şahıslardır. dürüstlüğün, sadakatin ve cömertliğin sembolleri gibiler. "tüm peygamberler aynıdır" diyebilirim.
bol bol sahtesi çıkmış olan varlıktır. islam'da kaç tane olduğu bilinmemekle birlikte farklı rivayetlere göre iki yüz elli bin yahut yüz bin gibi değerler verilmektedir kaç tane oldukları sorusunun yanıtına. Sonuncusu Hz. Muhammed'dir.
üstad bediüzzaman hazretlerinin ''on birinci söz''de de tarif ve tasvir ettiği gibi allah (celle celaluhu), kainatı ve sonra şu muhteşem dünyayı bir saray gibi yaratmış ve insanları bu dünya sarayına davet etmiştir. bu saraya gelen insanlar, bu sarayın adabını ve yapılış hikmetini ve davetin sebebini öğrenmek isteyeceklerdir. işte bu davetçilere teşrifatçılık yapacak, sarayı müştemilatıyla beraber tanıtıp hikmetlerini tarif edecek o teşrifatçılar ise peygamberlerdir.''
- necdet içel, peygamberliğe yapılan itirazlar, s. 26
'' antika sanatlar çarşısı tarif edici üstadları isterler
düşünün ki antikacılar çarşısında pek çok antika eserler teşhir edilmiş, insanlar da bu antika sanatları seyretme ve tanımaları için davet edilmişler. eğer bu antika sanatları onlara tarif eden bir muarrif üstad veya rehber olmazsa, insanlar çok iyi dikkat etseler bile o antika sanatlardan bir şey anlayamayacaklardır. ve onların da sergilenmesinin bir hikmeti ve manası kalmayacaktır.
işte kainat kitabı ve o kitap içerisindeki her bir varlık cenab-ı hakk'ın bin bir esmasına mazhar birer antika sanattırlar. bu varlıkların ve sanatların ne işe yaradıklarını, neleri hatırlattıklarını ve ne manalar ifade ettiklerini insanlara tarif edebilecek muarrif üstadlara ihtiyaçları vardır. işte o muarrif üstad ve rehberler de peygamberlerdir.''
- necdet içel, peygamberliğe yapılan itirazlar, s. 26
NAHL-36: Andolsun ki biz, "Allah'a kulluk edin ve Tâğut'tan sakının" diye (emretmeleri için) her ümmete bir peygamber gönderdik. Allah, onlardan bir kısmını doğru yola iletti. Onlardan bir kısmı da sapıklığı hak ettiler. Yeryüzünde gezin de görün, inkâr edenlerin sonu nasıl olmuştur!
Bütün Peygamberler, Allah'ı bilmeye davet eden tevhid dinine mensupturlar. Hiçbir Peygamber kendinden önceki peygamberlerin dinini reddetmemiştir. Hz. Âdem'den sonra bütün Peygamberler dini aynı, şeriatı değişik tebliğ etmişlerdir.
gülerler,ağlarlar,üzülürler,tuvalet ve uyku ihtiyaçları vardır.
onları bizden farklı kılan sıfatları ise şunlardır.
masum: peygamberler isteselerde günah işleyemezler.Zaten isteyemezler.
fetanet: peygamberler allah tarafından aşırı üstün zekaya sahiptirler.
tebliğ : allah tarafından aldıkları vahyi yorum katmadan iletirler.