ilahî hakikatları insanlara bildirmek ve onlara örnek olmak üzere allah tarafından tayin edilen, vahiy yoluyla sahip olduğu ilmini yaşayıp neşreden mübarek zatların umumî ismi.
gerek kendi çağındaki, gerek çağımızdaki, gerekse de sözlükteki ebu cehillerin, onu getirdiği hakikatlere cevap veremeyip ancak hakaret edebildiği, insan üstü olmayan üstün insan.
allah'ın peygamber göndermesinin sebepleri;
-kullarını hidayete ulaştırmak,
-insanlara örnek olmaları
ve
-insanlar bahane uydurmasınlar diye (verilen emirler için bunu bir insan yapamaz vs. demeler)
nisa suresinde der ki; bahane uydurmayasınız diye size içinizden bir peygamber gönderdik.
islam dinine inananların , ayetleri aracılığı sonucu aldığı insan. 3. bi kişiye gerek kalmadan , okuma yazma bilen herkesin ne yazıyor ne yazmıyor ,sayesinde öğrenebildiği insan. peygamber bozuntusu gibi ; şu ayette ima edilen şu , kur'an-ı kerim'de şu yazıyor , allah size bunu emretti mealli lafları *ederken 2. kere düşünmeleri gerekli zira hz. muhammed son peygamberdi , sanmam ki abd'de villasında oturup insanları hunharca öldüren bi devletin parasıyla geçinen yaşam formları ya da gemicik sahipleri , yumurta tüccarları , eski tarikat üyeleri neo kıvamlı seçilmiş kişiler olsun.
birlikte anıldığı isim ne olursa olsun, peygamberimiz diye kullanılması pek sevilen bir kelime...
dünyada tek din, tek inanç, hele hele tek doğru inanç yoktur... "hayır vardır o da x'tir." dediğinizi duyar gibiyim ama o dediğinize bir başkası, bir başkasının dediğine de siz götünüzle gülüyor olacaksınız...özetle dinimiz kelimesi ne kadar mantıksızsa, peygamberimiz kelimesi de o kadar mantıksızdır...
misal biri ben tüm hristiyanlar adına konuşuyorum, o sebepten ötürü isa'ya peygamberimiz olarak adlandırıyorum diyorsa bu da gene saçmadır, çünkü kimsenin bir dinin tüm mensupları hakkında konuşma hakkı yoktur...ancak papa, halife gibi dini liderlerin böyle yetkisi olmuştur, bence o kısım bile şaibelidir, çünkü dünya üzerinde sayısız insan ve sayısız düşünce vardır...
doğru kullanımı x dininin peygamberi olmalıdır, ya da kişi şahsi bir tanım kullanacaksa en doğrusu "peygamberim" demesidir... çünkü, evet o kişi onun peygamberidir ve elbette bunu dile getirip övünç duyabilir...
BÜTÜN BÜYÜK DiNLERiN PEYGAMBERLERi iNSANLIK iÇiN BiR EMSAL OLMAsına rağmen nedense ardından gelenler onlarin hallerini carpitmiş ve kendi düzeneklerini kurmak için içini koflaştırmıstır.
bu koflaştirma hareketleri onlari dokunulmaz kılmıştır.
nesenenin aslı gürültü ciktiktan arta kalandir.
musa'nin peşinde kızıldenizi geçen halk ile hazreti isa'yı çarmıha geren aynı halktır.
bir aracıyı şirket sahibi yerine koymak insanların haltmesidir.
iş bu suretle öcelikle insan sonra da peygamber olan bu kişilerin elbette günümüz değerleri ile yargılandiğinda carpik görünen yönleri olacaktir. nasıl ki ortaçağda yaşayan birisi zaman makinesi marifeti ile günümüz için abowww bunlar ne yapiyor lan böyle dedikleri gibi bizde nedense olayları böyle görüyoruz.
gelmiş geçmiş bütün peygamberler bir bütünün parçaları değil midir?
bu parçaların bir tanesini bile pas geçersek sekliyetciliğe teslim olursak o boşluk noksan diş yeri gibi sırıtmaz mı? ve o boşluğu işterse altın olsun doldurabilir miyiz? gerçek dişin yerini ne tutabilir?
e o halde ne diye katmerli bağnazlıkta hala raks ediliyor?
sadece ortadoğu ve arabistan bölgesi'nde doğmamış, diğer kıtalarda ve ülkelerde de hizmet yapmış elçilerdir, öğreticilerdir. insanlardaki mal mülk sevdası ve kısa süreli zevk ve çıkarlar nedeniyle malesef her gelen din bozulmuş, saptırılmış ve kendi çıkar doğrultusunda kullanılmıştır.