izmir'in 152 rakımlı tepesinde, Gaziemir'de yer almaktadır. Konya'da şehre hakim bir tepede kendi binalarında alabildiğine yayılmışken, izmir'e taşınmasıyla birlikte ulaştırma birliğinin içerisinde sıkışıp kalmış, birbirinden alakasız binalara yerleşmiştir.
Personel okulu personel asteğmenlerin yuvasıdır. 79 gün boyunca genelde sabah ders, öğleden sonra sporla geçer zaman. Diğer yedek subay sınıflarına göre hafif bir eğitim olmakla birlikte kısa dönem eğitimiyle kıyas kabul etmeyecek ölçüde zorlu bir süreçtir bu. ilk günler güzel başlar. Genelde hukukçular, biraz da kamu yönetimi, iletişim, işletme, iktisat bölümü mezunlarından seçilen asteğmen adayları hevesle kaynaşır ama günler ilerledikçe ve özellikle sona doğru yaklaştıkça huzur kaçar. Tam okuldan kurtulmuşken bu sefer askerde bile ders işlemenin verdiği rahatsızlık, geçip giden günler, sınavlar derken bitse de gitsek havası hızla belirir insanlarda. En önemli sıkıntıysa herkesin üniversite mezunu olmasıdır. Ne kadar garip değil mi? ''Eğitim cehaleti alır, eşeklik baki kalır'' sözünün anlamı burada çözülür. Aslında hepsi aynı statüde olan, üniversiteli olması dışında başka hiçbir özelliği bulunmayan bu insanlardan bir kısmı kendini diğerlerinden üstün görür; sanki üstün özellikleri dolayısıyla buraya alındıklarını sanarak bilgisayar biraz şaşsa kısa dönem olabilecekleri gerçeğini de sıklıkla unuturlar ve hava atmalar, kapışmalar, huzursuzluklar, fesatlıklar başlar.
işte tüm bu nedenlerle burası pek de özlenecek, anılacak bir yer değildir. Burada geçmiş 79 gün, gelecek 9 ay uğruna bir ön ödemedir sadece, o kadar.
acemi eğitimim sırasında konya'nın dutlukır mevkiinde bulunan, 2008 yılında izmir'e taşındığını öğrendiğim, ilk bir ay yat kalk sürünlerle süründüren, kalan iki ayda ise teorik derslerle sıkıntıdan usandıran , çoğunluğunu hukukçuların oluşturduğu, muhabbetin gayet güzel olduğu, personel sınıfı asteğmen adaylarına eğitim veren edok'a bağlı okuldur.
askerlik yapmak üzere eğitim birliği olarak buraya gelen asteğmen adayı öğrencilerin -bir kısmının askerden kaçmak için ev ekonomisi masteri yaptığı şahsen görülmüştür- bir bölümünün, mezun olduktan sonra askerliklerini askerlik şubesi başkanı olarak yapması heralde ironinin en güzel örneklerindendir.
hele hele birde "parlayan meşale kor ateş" diye başlayan bir personel marşı vardır ki her sabah bunu söylemek personel asteğmen olmanın amentüsüdür.
buradan 313. dönem devrelerime selam eder, yeni gidecek olan ordunun karıncalarına başarılar dilerim.