torbacıların pek sevdiği çizgi film. şöyle bir sahne hayal edin hocular. dağ başında bir evde 4 adam oturuyorlar. 1 i torbacı, 1 i torbacının kankası - ikisinin de yaşları 40 üstü- , 2 kişi de alışveriş yapmaya gelmiş eleman. üstünde nevresim olan çekyatta torbacı oturuyor, önünde ufak bir sehpa, sehpanın üzerinde kova. sehpanın karşı tarafında ise kalan 3 kişi bir koltukta oturuyorlar. hepsinin kafa bir milyon ve odada bulunan tek teknolojik alet olan 37 ekran tüplü televizyonda pepee açık. 4 adam oturmuş bunu izliyorlar ve odada çıt çıkmıyor. hepsi pür dikkat.
Her şey iyi güzel de, bi bölümü bi yıldır elli kere izlettiniz be kardeşim. Yeteri kadar malzemeniz yoksa niye başladınız yayınlamaya. Beynini yaktiniz çocukların.
Şu an show tv'de yayınlanan çizgi film. Dikkatimi çeken, sağ altta işitme engelli çocuklar için Tercümanlık yapan bir bayan var. Show tv'ye geçmesi iyi olmuş bu serinin, umarım diğer yayınlarda da olur böyle hizmetler.
Seksy şarkılı bi arkadaşımız. Şarkılarının yarısını da ezbere bilmekteyim, ah kahretsin.* o değil de gece gece aklıma takıldı iyi mi... ".... tualete, .... tualete, artık kimse yapmayacak altındaki beze..."
pepee çizgi filmi Türkiye'deki özellikle gelişim çağındaki çocukların yakından ilgilendiren yanıyla büyük bir takipçi kitlesi kazanmış durumda. Hatta bazı ailelerin çocukları nedeniyle pepe'nin takipçisi haline geldikleri yorumları yapılıyor.
Pepe'nin animasyon tekniği açısından başarılı olduğunu söylemek zor. Ancak ekranlarda kösterilen çizgi filmlerin genellikle batı kaynaklı olmaları, yerel kültürler açısından olumsuz yorumlanıyor. Çocuklara zeybek, horon gibi türk kültüründen bölümler sunulması önemli bir gelişme.
pocoya olarak bilinen yabancı versiyonuyla ilistirasyon bakımından neredeyse aynı olan yerli pepee'nin özgün yanı ise seslendirme ve işlediği konular.
hakikaten ilginç bölümleri olan bir çizgi filmdir. şimdiden bazı tezlerin inceleme konusu olmuş bile.
Yeğenim sayesinde ara ara izlemek zorunda olduğum kaprisli ve dünyanın onun etrafında döndüğünü zanneden velet.
(bkz: tam dayaklık çizgi film karakterleri.)
fenalık geçirten embesil karakterdir. bir kere çocuğa nasıl bir verimlilik sağlar diye düşündüğümde sonuç sıfır oluyor. yok yani. mickey club' daki gibi renk, sayı, olay- süre.- sonuç ilişkisi yok. boşuna şişirme reklamı yapılmış zannımca.
şubat ayından beri konuşmadığım eski nişanlımcığım gece bir video atmış, attığı video pepee videosu.
şarkısının sözleri ise şu şekilde:
bana beni sevdiğini söyle
utanma cınım
sıkılma cınım
Yaratıcısı ayşe şule bilgiç beyaz show a katılıp pepee ile ilgili konuşmuştu. Konuşmaları beni pek etkilememişti. Ama yine de bir gün izlemeyi düşündüm. Ve bugün izlemiş bulundum. Eğitici yönünü geçtim o nasıl bir müzikal? Şarkılar söyleyelim demişler ve çok zorlama gibi.
Ve bugüne özel miydi bilmiyorum ama çizgi film sonunda pepee bayrağı yukarı çıkartıyor ve ekrana " hıh" diyor. *
ne zaman tv ya da nette rastlasam hemen şalterleri kapatıp oradan uzaklaştığım itici ve vasat karakter. hele o tiksinç sesi yok mu; nefret ediyorum. evet pepee denen sinir bozucu animasyondan iğreniyorum. gerçek bir karakter olsa cinayet sebebi olabilirdi.