Okulun o penasını kıran çocuğun ben AMK. Başka bişey mi bulamadın bre götlek. Senin yüzünden pena diye duyar duymaz senin dizin bir anda kafamda oynamaya başlıyor.
cüzdanımda en az 3tane bulundurduğum solo atarken bolca işime yarayan ve çalmadığım zamanlar dişlerimin arasından eksik etmediğim ve bolca sahip olduğum minik renkli üçgenimsi sert plastik yapılı şeyler. Cüzdanımdakilerden bir tanesi de Pentagram konseri sonunda Metin Türkcan'dan aldığım Duplon marka penadır.
gitar çalmaya yarayan küçük, farklı boylarda ve kalınlıklardaki üçgen hede. etrafımdaki herkesten de aşırırım. tam bir pena hırsızıyım.
kaybolmaması için malzemeler:
bir adet rocco sıkı şeker kutusu ya da o minvalde bir şey
kalem
şeffaf bant
kağıt
yapılışı:
rocco sıkı şeker kutusunun dışındaki kağıdı soyuyoruz. onun yerine kendi kağıdımıza "pena kutusu" yazıyoruz ve bant yardımıyla üstüne yapıştırıyoruz. bunu yapma sebebimiz tabii ki annemiz, efendime söyleyeyim, ev arkadaşımız falan kutuyu çöp sanıp atabilir diyedir.
afiyet olsun.
el yapimi kolye seklinde metal olanlarin cinde satildigi, asiri seksi durdugu, caliminin da guzel oldugu gitar aracidir. baglama/saz icin olanlari icin (bkz: tezene)
Kalınlığına göre, sertliğine göre, üzerinin kaplamasının dokusuna göre gitardan alınacak tınının değişmesini de sağlayan, genellikle elektro ve akustik gitar çalarken kullanılan minik zamazingo.
(bkz: Önemli olan boyu değil işlevi)
Klasik gitar daha çok tırnak uzatılıp tırnakla çalınır. Elektro ve akustikte teller çelik olduğundan tırnak pek dayanmaz o yüzden pena daha mantıklıdır. Kaldı ki bazı teknikler tırnakla kolay penayla zor iken bazı teknikler ise penayla kolay tırnakla zordur.
Bass gitarın da bazen penayla çalındığı görülür bu arada.