Pedagojik formasyon, üniversitenin herhangi bir bölümünden alınmış eğitimden sonra o bölümün öğretmenlik yapabilmesi için fakülte eğitimi formatı arasındaki verilmesi gereken fark derslerine verilen genel addır. ülen buram buram bilgi, buram buram pedagoji koktu be!
yök'ün yeni düzenlemesiyle mezunlar da ortalamalarının 2.50 ve üstünde olması koşuluyla formasyon alabileceklermiş. 2.50'nin altında olanlar için de benim bir önerim var. kim daha uzağa işiyorsa ona verilsin.
yök'ten henüz bir açıklama yok, ancak haberleri mevcut:
yök'ün yaptığı düzenlemeyle birlikte, fen edebiyat ve ilahiyat fakültelerinde de bu yıldan eğitimi verilmeye başlanacak olan formasyondur. ama şu an itibariyle sadece 4 adet üniversitenin bu uygulamayı başlatmış olması tuhaftır, ayıptır, yazıktır. diğer üniversitede okuyanların ne günahı vardır? dahası bu işe kim bakar, sorumluları kimlerdir?
üniversitelerde 4 yıl boyunca öğretmenlik öğreti kapsamında öğrenciye verilen bir program.
4 sene boyunca okuyorsunuz sonrada atama yok deyip öğretmen olamıyorsunuz.
2009 - 2010 sezonundan itibaren istanbul üniversitesi , bursa uludağ , erzurum atatürk ve marmara üniversitelerinde sınafsız olarak direk verilecek ve 4 senede kişiyi öğretmen yapacak program.