Pedagojik formasyon, üniversitenin herhangi bir bölümünden alınmış eğitimden sonra o bölümün öğretmenlik yapabilmesi için fakülte eğitimi formatı arasındaki verilmesi gereken fark derslerine verilen genel addır. ülen buram buram bilgi, buram buram pedagoji koktu be!
atatürk üniversitesi, istanbul üniversitesi, marmara üniversitesi, ve uludağ üniversitesi tarafından 4 yıllık eğitim sürecinde verilecek olan formasyondur. tabi insan sormadan edemiyor mezun olanlar ve diğer üniversitede okuyanlar piç mi?
uludağ üniversitesinde hakkında doğru ve aydınlatıcı bilgi veren hocanın bulunmadığı formasyon türü. okulun sitesinde formasyon derslerinin ikinci yıldan itibaren alınacağı yazılmış fakat hocalar 'yok bu durum sadece 2009 girişliler için mümkün, siz bundan yararlanamassınız' diyerek kafa karıştırmışlardır dahası sinir bozmuşlardır. hayır mis gibi ikinci sınıfım izin ver de alayım şu dersleri. töbe töbee.
yök'ün yaptığı düzenlemeyle birlikte, fen edebiyat ve ilahiyat fakültelerinde de bu yıldan eğitimi verilmeye başlanacak olan formasyondur. ama şu an itibariyle sadece 4 adet üniversitenin bu uygulamayı başlatmış olması tuhaftır, ayıptır, yazıktır. diğer üniversitede okuyanların ne günahı vardır? dahası bu işe kim bakar, sorumluları kimlerdir?
2009 - 2010 sezonundan itibaren istanbul üniversitesi , bursa uludağ , erzurum atatürk ve marmara üniversitelerinde sınafsız olarak direk verilecek ve 4 senede kişiyi öğretmen yapacak program.
psikoloji okuyanların öğretmenlik yapması için alması gereken program.
psikolojik danışmanlık ve rehberlik'te ise 4 yıllık lisans programı içerisinde verilmektedir.
üniversitelerde 4 yıl boyunca öğretmenlik öğreti kapsamında öğrenciye verilen bir program.
4 sene boyunca okuyorsunuz sonrada atama yok deyip öğretmen olamıyorsunuz.
yök'ün yeni düzenlemesiyle mezunlar da ortalamalarının 2.50 ve üstünde olması koşuluyla formasyon alabileceklermiş. 2.50'nin altında olanlar için de benim bir önerim var. kim daha uzağa işiyorsa ona verilsin.
yök'ten henüz bir açıklama yok, ancak haberleri mevcut:
4 yıl boyunca alınmasına rağmen, öğretmen olduktan sonra da stajyerlik döneminde insanın haftasonlarını piç eden saçmasapan bir uygulama.
bir de utanmdan kpss'de de sorarlar.
genel ortalamanın 2.50 olması koşuluyla fen-edebiyat fakültelerinde okuyanların öğretmen olabilmesi için açılmış 1 yıllık programın adıdır. derecesi 2.50 olmayanların pedagojik formasyon alamadıklarından dolayı öğretmen olmak isteyip de öğetmen olamayacakları durumdur.
mezun olduğum yıl normal harç ücreti ile bir yılda verilen fakat şimdi 3000 tl civarı ücrete sahip olan bi işe de yaramayan hede. ama alsak fena olmazdı yine de. *
eğitim psikolojisi, eğitim sosyolojisi, eğitimde ölçme ve değerlendirme gibi dersler içeren, hayatın her alanında kullanabileceğiniz, pek faydalı program.
sanat dallarının barındığı eğitim fakültelerinde ders olarak okutulan ama pek faideli olacak olan formasyondur. tamamen öğretmen yetiştirmek üzerine kurulu sistemlerde ve üniversite bünyelerinde, mezun olduktan sonra formasyon sahibine, öğretmenlik şansını kazandırır. konservatuar mezunları bu hakka sahip değildir, çünkü bir okulda çalışmak için arananların ilk sırasında pedagojik formasyon gelmektedir. formasyon almak isteyenlerin ise başvuracağı yer özel üniversitelerdir, maalesef. şu anda yeditepe üniversitesi ve haliçüniversitesinde parayla verilmekte olan bu ders, öğrenci öğretmen ilişkisini, öğretmenin öğrenciye yaklaşımlarını ve nasıl yaklaşımlarda olunması gerektiğini, öğrenim ve öğretim tekniklerini ve bunun gibi pek çok pedagojik unsurları içerir. fakat işin acı tarafı ise, böyle bir şeyin bile, yıllarca müziğe emek vermiş, usta çırak ilişkisiyle yetişmiş bir konservatuar mezunu ile, 4 sene müzik eğitimi alıp, sadece pedagojik formasyona sahip olduğu için inanılmaz rahat şartlarda çalışabilen ve yükselebilen eğitim fakültesi mezunları arasında oluşacak derin uçurumlara sebebiyet vermesidir.
pedagoji, ingilizce ''Pedagogy''kelimesinden gelen "eğitim bilim ve teorisi" anlamını taşıyan bir kelimedir.öğretmenlik için olmazsa olmaz diye bilinen lakin ülkemizde alındığı haliyle neye yarayacağı veya yaradığı belirsiz bilgisel yığınlanma. (bkz: TDK)
bölüm mezunu olarak alabilmeniz için 2.80-3.0 arasında bi ortalamayla mezun olmalısınız. kağıt üstünde baraj 2.50 ama hiç bir üniversite 2.50 ile formasyon programına öğrenci almıyor. dediğim gibi ortalamanız 2.80 nin altındaysa unutun formasyonu. hatta 2.80 ise bile çok zor. aksini düşünen varsa 2.50 ile formasyon alınan üniversite bilen varsa pm atsın lan çoh ihtiyacım var.