bizim jenerasyonu halen biraz zorlamaktadır. bizden sonrakiler giderek alışıp işin normu bu olacak muhtemelen. yine de kitap kokusunu seviyoruz, ne yapalım.
Daha çok araştırma kitapları akademik kitaplar için iyi oluyor aksi halde farklı türde ki kitapları gidip hemen sahipleniyorum örneğin sabahattin alinin kürk mantolu madonnası yusuf atılganın aylak adamı gibi mukaddes kitaplar kütüphanenizde yer bulmuyorsa bu büyük bir eksikliktir.
Kitabı açmak, açtığında burnunuza kokusunun vurması, sayfaları çeviriş sesi, arasına koymak için özenle ayraç seçmek gibi duygulardan mahrum bırakır. Kitap konusunda materyalistim.
Ben yapamam bana göre değil kitap okumayı zaten telefonu bırakmak sakinleşmek kafamı dağıtmak için okurum neden telefon ekranına bakicaksam elimle sayfaları cevirmeyeceksem telefonumun şarjını boşa yiyeyim ki?
kardeşim pdf okumak normal gelebilir. gerçekten pdf okuyacaksan e-kitap okuyucusu alacaksın onunla okuyacaksın yoksa bir laptopu kaç dk kucağınızda tutabilirsiniz veya laptopla kaç dk uzanarak okuyabilirsiniz.
şahsen bende azımsanmayacak miktarda pdf, e-kitap var fakat ben kütüphane oluşturmak için kitabın bizzat kendisini alıp okuyorum. pdf lerin bana faydası alacağım kitabın pdf sine önceden göz atıp ona göre bilinçli olarak almak.
kafanızdaki bir takım sorulara cevap vermek için okuyorsanız pdfside normalide aynıdır. o kelimelerin aklınızda canlandırdığı şey önemli olan yoksa koklıycakmışsın dokuncakmışsın hikaye. gözüm de hiç yorulmuyor 50 cm falan uzak tutuyorum.
Elektronikten biraz uzaklaşalım diyip kitap okuyoruz fakat bu seferde pdf çıktı ortaya. O kitabı eline alıp hissedeceksin. Yaprakların kokusu gelecek bir kere..
ayrı bir hazzı var. ayrıca pdf kitap okumak normalinden daha hızlıdır ve ekran geniş olduğu için daha geniş alana bakmayı sağlıyor, zaten hızı veren de bu. tabi bide yazıları büyütebiliyorsun. kitapta bu özelik yok.
bide içerik aynı sonuçta neyin kafası bu?
pdf candır.