önemli olan manzaraysa, peynir ekmek, simit- çay yesen kafiidir. şayet sözü edilen sofraysa, açlık sınırının diyanetin ramazan aylarında açıkladığı açlık sınırı; bir kişi için 10 tl lira olan fiyat, 3 kişilik bir aile için 900 tl eder. asgari ücret 800 lira varın siz hesaplayın boğazda kahvaltıyı.
Boğaza kahvaltıya gideceğine, çocukluğunun gecelerine git der siktir olur giderim aslında ama işte belli bir literatür var be canım. Bu bahsettiğimizinde hala haysiyetli olma ihtimali beni bir mutlu ediyor ki sorma.
kişi başına düşen milli geliri aşağılara çeken utanmasıda olmayan aşağılık fakirdir. bunun gibileri boğaziçi köprüsünden aşağı sallandıracaksın bak bi` daha fakir oluyorlar mı!?*
Olay şudurki ben ve (bkz: bozukkrujj) bir hafta sonu iki erkek arkadaş bulmuş ve boğaza kahvaltıya gidecektik . Hafta içi arkadaşlarla buluştuk çay içtik , sonra bizi beğenmediler sanırım ortak bir arkadaş vasıtasıyla tanışmıştık . O günden sonra hala ses seda yok . Oysaki biz böyle olsun istememiştik . Neyse onlar kaybetti .
denizin kenarındaki masa boşalsın diye 5 saat beklemeyi, park yeri bulamayıp delirmeyi, sahil yolu trafiğine girip aile faciası yaşamayı göze alamamış, evinde çayını demleyip, yumurtalı ekmeğini yapmış; balkonda mis gibi sofrasını kurmuş kişi ya da kuruluşlar.
boğaziçi üniversitesinde okuyan öğrencilerden haberi olmayan düşük zekalı beyanı. genelde boğaza karşı kahvaltı yapar öğrenciler ve büyük bölümü fakirdir. evet.
evlerinde iki yumurta kırıp karnını doyurmaya çalışan tiplerle dolu istanbul maalesef.
paraları yok ki boğaza nazır nezih bir kafede güzel bir fransız kahvaltısı yapsınlar... gücüm yetse her gün bir varoş semtinden 4 kişilik bir aileyi alıp sırf mutlu olsunlar diye boğazda kahvaltıya götürürdüm. ancak param o kadarına yetmez. istanbul'da o kadar varoş semt var ki hangi birine para yeter bunların ayol?
neyse ki ben her sabah sarıyer'deki villamda güzel güzel kahvaltımı ediyorum. böyle bir zevkten mahrum kalırsam yaşayamam bunu ailem biliyor ve anlayışla karşılıyor.