21. yüzyılın mutluluk şekerleri.Her ne kadar yırtınsanızda ilaçlar toplumun yapısı nasılsa o şekide üretilir.Yüzyılımız malum aşkla uyutulan tüketici bir yüzyıl.Sahip olmakla biryere varılabildiği ve mutlu olunabileceği kanaat getiren kapitalist bir toplum.Aklı yerinde mühendisler doktorlar veya kansere neden çare bulunamıyor demeyiniz.Böyle bir toplum yapısına göre yaşarsak hiç bir halt üretemeyiz "tüketiriz" yaşamayız "yaşatılırız".Herneyse buda tüketici türü bir hap.Mutluluk verir yani.Hadi ordan diyorum içimden kullanıyorum da . Ama tek yaptığı şey ali raife para kazandırmak onu mutlu etmek , aslında o da mutlu değildir öyle sanmaktadır.Of çok felsefe yaptım kusura bakmayın . Asosyaliz paxerayla düzelme umuduyla.Ama cinsel açıdan fişşek gibi oluyorsunuz.
yan etkilerinde yazmıyor ama bende geç boşalma gibi bir etkisine sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebileceğim ilaçtır. ereksiyon sorunu diğer antidepresan ilaçlarda daha fazla görülürken en azından bendeki etkisi öyleyken paxera'da tam tersidir. gerçekten hem mental olarak hemde cinsel yönden artılarını gördüğüm antideprasanım.
paxera'nın 1. ayını atlattığınızda verdiği sakinliğin, umursamazlığın yapınız gereği olduğunuzu sanmanıza neden olan ilaç. uzun lafın kısası kullandıkça, verdiği sakinliği kendi yapınızın getirdiği bir hikmet olarak görüyor, ilacın artık sizi etkilemediğini filan düşünüyorsunuz. bu durum artık ilaçla bir bütün olduğunuzu gösteriyor kanımca. aksatıldığında ağlama krizlerine giriyor bünye, hassaslaştıkça kırılacak hale geliyor. en ufak şeyi kafada büyütüp triplere giriliyor. hatta "ölsem kurtulur muyum?"** düşüncelerine kapılınabiliyormuş. o esnada bir mesajla arkadaşınıza boşaltırken içinizi, arkadaşınız, kendinize zarar vereceğinizden korkup endişeye kapılıyor, sevgilinize haber veriyor, siz ilaçların etkisiyle uyurken onlar kafalarında dönüp duran senaryoyla ve haklı bir korkuyla sizi durmadan arayabiliyorlarmış. telefonu açtığınızda verilen tepkiler aynı: "bitanem bizi çok korkuttun." "seni çok seviyoruz biliyorsun değil mi?" "canım benden bir isteğin var mı?" ve niceleri. aksatıldığında ağlama krizlerine sokan, kişinin saçmalamasına neden olan, çevredekileri korkutan, varlığıyla nirvanaya ulaştıran mucizevi şey.
ilk günlerde kişinin sersemlemiş şekilde dolaşmasına neden olan ilaç. 5. günden sonra alışıyor bünye onunla yaşamaya. bazen olduğunuz yerde uzun bir süre kalakalıyorsunuz. bazen de içiniz kıpır kıpır. akşam 21:30 dediğinde başlıyor gözler isyana: "kapanmak istiyoruz, uyumak istiyoruz!". dinlesen bir türlü. dinlememek elde değil. 3 saatlik uykunun ardından nöbet tutturuyor sabaha kadar kör olası. rileptid ile birleşince bitkiye dönüyorsunuz, sulanmayı bekleyen çiçek misali. harıl harıl derdini anlatmaya çalışan insanlara, "bu insanlar ne anlatmaya çalışıyor?" bakışı fırlatıyorsunuz. mide kazınması yok mu? düşman başına. alıyor muyuz ne kiloları? 8. gün doz artıyor. paxera kullanacaklara ilk 7 günün kısa özeti.
ALI RAIF firması tarafından üretilen bir antidepresan. prospektüsünü okuyup içinde bulunduğunuz depresif hali 2'ye hatta 3'e katlamamak elde değil. denedim. ilk izlenimim kişinin hareketlerini yavaşlatması. kumandaya uzanmak bile zor geliyor. vücut daha da ağırlaşıyor sanki. kafanızı s.ken çoğu sorunun üzerine bir perde gibi iniyor. duygudan eser yok. itinayla alınmış gibi kalp kırıklıkları, endişeler. uzun sürecek tedavi sürecinde tanıştığım ilk ilaç. şimdiden sevmeye başladım da bu uykuyu ne yapıcaz onu anlamadım.