bir pratisyen hekim, bir dahiliye mütehassısı, bir genel cerrah ve bir patolog ördek avlamaya giderler. pratisyen hekim bir miktar ileride uçan bir kuş görür, "hmmm" der, "sanirim bu bir ördek" ve dahiliyeciye sorar. dahiliyeci dürbünle bakıp "yok yok" der, "büyük kesinlikle ördek, ama yüzde 1-2 emin olmama payım var". cerrah ise dinlemez, "valla ben ne olduğunu bilmem, bir vuralım bakalım" der, silahı alır, hayvani vurur ve patologu dürter, "git bak bakalim ördek miymis...
ankara üniversitesi veteriner fakültesi'nin belalı dersi..şöle ki bu dersi 300 kişi alır ama sadece 12 kişi geçer böle bişi yani.**
gelecekten gelen edit:sene olmuş mayıs 2012 ve bu birey patolojiyi 3. alışta geçmiş ve bir görüşte hayvanlara makroskobik tanıyı koymaktadır.saygılarla.
Hastalıklar bilimidir. Belirli bir bozukluğun tipik özellikleri ve kendisine patoloji denir.
hastalıkla ilgili hücrelerdeki, dokulardaki ve organlardaki yapısal ve işlevsel değişikliklerin tanınması, araştırılması ve incelenmesi içerikleridir.
Tıp fakültesi'ndeki genel kanının aksine en iğrenç lablara sahip olan temel bilimdir. Herkes anatomi lablarından korkar, lakin patoloji lablarının bir çoğu insanı kendinden soğutur. bunun sebebi de anatomi de gördüğünüz organların 'sağlıklı' ve 'estetik' oluşunun tam aksine patolojide gördüğünüz organların, ya da doku örneklerinin 'hastalıklı' ve 'estetikten yoksun' olmasıdır.
Aynı zamanda bir öğrenci bu bilim dalında başarılı olmak istiyorsa histoloji alanında kendine güvenmelidir, hastalıklı dokuyu tanımanız içgüdüsel olarak bir şeylerin yanlış olduğunu anlamanız dışında sağlıklı dokuyu tanımanızı da gerektirir. nekroza uğramış bir bağırsağı tanımak ya da hypothrophy e uğramış bir testis i tanımak bunları birbirine karıştırmamak gereklidir *.
hastalık değil, olağan dışı durum demektir. pathos yunanca'da "aşırı duygular"ı nitelemek için kullanılır. böylece demek ki ilkin anormal ruhsal durumları ve ruh hastalıklarını nitelemek için kullanılmıştır.