ben çocukken dayım monta "parke" derdi.
yahu bu da nereden çıktı bu da ne derdim mont, kaban demek varken. gıcık olurdum.
benim bildiğim parke, bizim evde var olan fakat anneannemde olmayan (dayım anneannemle yaşıyor) ince ahşap yer döşemesiydi çünkü.
eskimolar tarafından kullanılır o bölgede konuşulan dilden türeyen kelimedir. ren geyiğinden yaparlar bir bölümlerini.eskimesin diye balık yağı sürerlermiş.
fikret kızılok'un 20'li yaşlarının başında giydiği(67-70), necdet şen'in,
"Benim kuşak daha onlu yaşlarını sürerken, Fikret Kızılok bu ülkenin en ünlü şarkıcılarından biriydi. Onun yeşil asker parkasına özenip, biz de benzerini bulup geçirmiştik sırtımıza." demesiyle kızılok'un ilgili akımın öncüsü olduğunu iddaa ettiği giysi.
parkanın simge olmasının nedenlerinden biride, marksist gerilları soğuk iklim şartlarında en iyi koruyan kıyafet olmasıdır. askeri amaçlıdır haki yeşil olması daha makbuldür.
80 darbesi öncesinde siyasi bir anlam taşıyan kapşonlu kışlık giyecek. o zamanlarda solcu öğrencilerce çokca giyilirmiş. deniz gezmiş'in yeşil renkli parkası sevenleri tarafından halen bir sembol olarak görülmektedir. cem karacanın, dönemin şartlarını, solcu bir öğrenci ve ailesinin gözünden mükemmel tasvir ettiği aynı adlı bir şarkısı mevcuttur, dinlenilesidir..