1. Öncelikle parfüm seçerken cilt tipinin baz alınması ve buna göre seçim yapılması gerekmektedir. Çünkü ciltteki yağ miktarı parfümün kalıcılığını etkileyen bir etmendir. Yağlı ciltlerle parfüm daha kolay kokusunu verir ve daha kalıcı olur. Kuru ciltler daha yağsız olduğu için parfümün kalıcılığı daha az olur.
2. Parfümün uygun miktarda sıkılması gerekir. Daha çok kokması için gerektiğinden fazla sıkmak çokça düşülen bir hatadır. Yoğun parfüm kokusu burnu yorar ve rahatsız eder.
3. Parfümün kıyafetlere değil vücuda sıkılması gerekir. Parfüm vücut ısısı ile birleşerek kokusunu yayar bu yüzden kıyafete sıkmamak gerekir. içerisinde yağ ve alkol bulunduğu için kıyafette leke yapma ihtimali çok yüksektir.
4. Parfüm sıkılacak vücudun kesinlikle temiz ve kuru olması gerekir. Banyoda temizlenmiş ve sonrasında kurulanmış bir vücutta gözenekler açıldığı için parfümü daha kolay emecektir ve dolayısıyla daha kalıcı bir sonuç elde edilmesini sağlayacaktır.
5. Parfümün sıkıldıktan sonra kesinlikle ovalanmaması gerekir. Ovalanırsa kendi kokusundan başka bir koku ortaya çıkabilir. Doğru olan parfümün 15-20 cm uzaktan püskürtülmesi ve kendiliğinden kurumasıdır. Böylece kokusu eşit dağılacağı için orijinal kokusu bozulmaz.
6. Parfümün kalıcılığını artırmak için en önemli püf noktası parfümün uygulandığı yerlerdir. Nabız bölgeleri parfümler için en uygun yerlerdir. Nabız bölgeleri kan damarlarının derimize en yakın geçtiği yerlerdir. Bunlar, kulak arkaları, boyun, bilek içleri, dirsekler ve diz arkalarıdır.
orjinali yerine dökmesi alinmali ve hayvan gibi sıkılmalı. losyon niyetine ele sıkıp sıkıp agza burna surmeli. boxera kadar her giysi katmanina ozenle sıkılmalı. etraftakilerin burnunun anasi s!kilmeli.
Parfüm sıkarken yüzünüze gelmicek. Saçlarınıza da sıkmayın. Zararlı. Kulak arkası el bilekleri ve sonuncusuda basınızdan biraz yüksekte sıkıp kokunun üzerine dağılmasını sağlayın.