2011.2 sürümü 2011.1 sürümüne göre açık ara daha iyidir. sistem kaynak yönetiminden tutunda windows dosyalarını kullanmaya kadar büyük farklar var 2011.1 sürümünü sevdiyseniz 2011.2 sürümüne aşık olacaksınız buna eminim.
ayrıca cebit 2011 de pardus standında ki geliştiricilere, verdikleri destek gösterdikleri ilgi alaka ve yaşattıkları gurur ve zevk için sonsuz teşekkürler.
dünyadaki çoğu * işletim sistemi gibi windows benzeri * bir işletim sistemidir, çok kullanışlı değildir.
yalnız;
pardus bizdendir, topladığı log ları kayıtları microsoft a göndermez,
içinde bin tane program bulunur size yük olmaz,
virüs girme ihtimali yok denecek kadar azdır,
geliştiricileri bizim mühendislermizdir.
bunlar göz önüne alındığında kullanmak sizin seçiminizdir.
artık sadece birkaç tane oyun için windows'u kullanmama neden olan işletim sistemi. playonlinux ve wine'ın oyun konusunda pek de tatmin etnediğini söylemek zorundayım. ilk çıktğı günden beri evrimini göz önüne aldığımda çok yol katettikleri aşikar. daha da katedecekleri çok yol var. denediğim bütün linux sürümleri içerisinde en iyisi.
bilişim okur yazarlığına sahip bilgisayar kullanıcılarının temel masaüstü ihtiyaçlarını karşılayan, mevcut linux dağıtımlarının üstün taraflarını kavram, mimari ya da kod olarak kullanan ulusal işletim sistemidir.
indirmek isteyen arkadaşlara buyrun link; http://www.pardus.org.tr/indir/
Pardus 2011 sürümü 2009 sürümüne göre çok daha güzel olmuş fakat, bence firefox 4 beta yerine firfox 3.6 kurulsa daha iyi olurdu kararlı sürüm daima en iyisidir. Ben pardusu okulda açik kaynak kodlı işletim sistemleri dersinde keşfettim ve gerçekten başarılı bir sistem olduğunu öğrendim gerçektende öyle hemen hemen her seyi yapabiliyoruz ve virüs derdimiz yok. tek sorun oyunlar onlarda olsaydi süper olurdu, neyse eğer sadece internete girip takılıyorsanız kesinikle pardusu denemelisinniz. Windowsdaki hemen hemen tüm programlara en az 2 3 tane altarnatif program bulunmaktadir pardus a program yüklemekde basit pisi program yükleme sihirbazi ile siz sadece depodan programinızı seçiyorsunuz ve yükle butonuna basiyorsunuz pisi geri kalan herşeyi kendisi yapiyor. Wine adli programla vazgeçemediğiniz windows programlarını çaliştirabilirsiniz. Wisual studio (w.s) gibi bazi microsoft programlarina w.s gibi bütünleşik yazilim geliştirme paketi olmasada ayri program geliştirme yazılımları bulunmaktadır. Yanliz ben pardusta adobe dreamweaver çalıştıramadım...
* 32 ve 64 bit iki farklı sürüm,
* Son Linux çekirdeği 2.6.37,
* En güncel yazılım bileşenleri:
o KDE 4.5.5 Yazılım Seçkisi,
o Mozilla Firefox 4.0 web tarayıcısı
o LibreOffice 3.3 ofis araçları,
o Gimp 2.6.11 grafik düzenleme yazılımı,
o Clementine 0.6 müzikçalar,
o DigiKam 1.7.0 fotoğraf yönetim aracı,
* 3G modem bağlantı desteği,
* USB bellek üzerinden de kurulabilme,
* 3.800 üzerinde paketten oluşan zengin uygulama deposu,
* Harici diskleri yönetmek, tek tıkla yapabileceğiniz bir işlemle artık çok daha kolay!
* Pardus kurulum aracı YALI, artık LVM/RAID ve UUID desteklerine sahip,
* Paket Yöneticisi artık çok daha fazla bilgi sunuyor. Programları kurmadan önce görebileceksiniz ve beğeninize göre oylayabileceksiniz!
* NVIDIA, ATI ve Intel ekran kartı sürücüleri için pek çok iyileştirme,
* Kaptan, kurulumdan sonra size eskisinden çok daha fazla yardımcı oluyor * .
--spoiler--
2011 sürümünün çıkış tarihi bugün olarak belirtilse de saat 16.00 olmasına rağmen henüz kullanıma sunulmamıştır.*
yenilikleri göz doldurur nitelikte. bir de win 7 gibi sistem kasma sorunu yoksa insanın keyfine değmeyiniz.
2011 sürümü heyecanla beklenmektedir. şu anda bu yazılar pardus 2008.2 sürümü yüklü bir bilgisayarda last fm dinlenerek yazılmaktadır. ayrıca bir taraftan da pardus depolarında bulunan birbirinden güzel oyunlar indirilmektedir.
2008.2 sürümü favorimdir. 2009 sürümleri fikrimi değiştiremese de temmuz ayına doğru çıkacak olan 2011.2 sürümünü denemek istemekteyim. herkese tavsiye edilir.
windows işletim sistemi yüklü olan bir bilgisayarda da kolayca kullanabileceksinizdir.
gurur duyduğum işletim sistemidir. fakat kurulum esnasında gnome masaüstü ortamını seçenekler arasına koyarak özgürlüğümüze özgürlük katmasını temenni ediyorum.
netten, arkadaştan hukuki sonuç doğuracak, içi oynanmış windows xp, vista, 7 kullanacağına orjinal yazılım kullanmak isteyip de "ben öyle 100 küsür dolar veremem bi işletim sistemi için arkadaş" diyenlerin tercihidir.
ha başka alternatifler yok mudur, vardır, doludur. fakat "yerli malı,yurdun malı; herkes onu kullanmalı" düsturu ne kadar gerçekleştirilirse o kadar hoş bir durum olacağı düşünülmelidir.*
henüz yolun başında olan fakat yapılan yatırımlar ile ileride çok güçlü olacak işletim sistemidir.
usb bellekten netbook a kurulumu günlerce denememe karşın ne yazık ki başaramadım. aynı işlemi ubuntu için yapmak istediğimde ise yaklaşık 10 dk mı aldı. günün birinde geliştirici ekibine destek vermek istediğim işletim sistemidir ayrıca.
son sürümüyle hakikaten windows'a ciddi bir alternatif olduğunu kanıtlamış olan linux tabanlı Tubitak tarafından geliştirilen milli işletim sistemimiz. insana kendisinden bir parça gibi geliyor deneyin kurun çok sevdim ben bunu pardusum benim *
kelaynak sürümü, beklenilen/planlanandan 1 gün önce çıkmış, ulusal, açık kaynak işletim sistemimiz.
--spoiler--
Pardus 2009.2 Geronticus eremita birçok yeni özelliğe sahip. KDE 4.4.4, Linux kernel 2.6.31.13, OpenOffice.Org Ofis Araç Seti 3.2.1.3, Mozilla Firefox 3.6.3, Gimp 2.6.8, Python 2.6.5, Qt 4.6.2, Thunderbird 3.0.4 depodaki yazılımların sadece birkaçı. Ayrıca bu sürüm ile birlikte birden çok dil destekli uluslararası sürüm DVD olarak geliyor. Türkçe desteğinin yanı sıra daha fazla yazılım eklenen görüntü yaklaşık 1 GB boyutu ile ister DVD'ye, ister USB disk gibi araçlara yazılarak kullanılabiliyor.
--spoiler-- http://www.ozgurlukicin.c...um/haberler/16251/?page=1
2 saattir * uğraşmama rağmen kuramadığım işletim sistemi. 2 kere kendi sitesinden programını indirdim *. boot cd si yapmak için 6 tane cd harcadım *. usb'den kurayım dedim kurulum için tavsiye edilen proğram hata verdi. beni de haliyle gerdi *.