kesinlikle yalan olup bu sözü söyleyenin bilmem kaç yılında yaşamış olacağı unutulmamalıdır. günümüzde halen bu lafa kanıp ''parayla mutluluk olur mu yahu?'' diyen insanlar varsa tamamı ile kendilerini kandırırlar. bir gün aç kalınca nasıl mutlu oluyorsun sen sınırsız kredim? yalan bari söylemeyin.
"saadet" kelimesine kişinin yüklediği anlam doğrultusunda değişir. parasızlık bir süre sonra cana tak ettirebilir, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan insan* belirli bir süre sonra kişinin hem fiziksel hem de ruhsal olarak kendini kötü hisseymeye başlaması ile mut*suzluğuna neden olacaktır. lakin temel ihtiyaçlarını karşılayabilen bireyin "saadet"i para ile olmak zorunda değildir*. keza saçmalık olup olmaması da aynı oranda farklılık gösterir.
kesinlikle yalan olup bu sözü söyleyenin fakir olduğu unutulmamalıdır. günümüzde halen bu lafa kanıp ''parayla mutluluk olur mu yahu?'' diyen insanlar varsa sadece kendilerini kandırırlar. bir gün aç kalınca nasıl mutlu oluyorsun sen sınırsız kredim? yalan bari söylemeyin.
fakirlik mutluluğun kaynağı değil. ancak mutsuzluğun kaynağı da değil. sonuçta insan zaman zaman üzülüyor, en azından lüks bir restoranda şarabımı yudumlarken üzülmek, ağır bir işte çalışıp mola verdiğinde çayını yudumlarken üzülmekten iyidir.
en doğru bir şeydir.mutluluk maddi değil manevi bir hazdır çocuklar, bugün de 23 nisan değil. parayla aldığınız mutluluğunuz paranız bittiği an totonuza kaçar. onun için parasız mutlu olabiliyorsanız olun ha olamıyorsanız da çok üstelemeyin zaten kimse öyle mutlu falan değil.
parayla maddi yönden tatmin olur, ekonomik mutluluk yaşarsınız fakat ruhunuz sevgiyle beslenmiyorsa eksikliğini kış soğuğunda çıplak dolaşırken üşüyen bedeniniz gibi üşüyen ruhununzda hissedersiniz. birbirine aşkla bakan insanlara tahammülsüzleşir maddi üstünlüğünüzü hep ön plana çıkarırsınız.
hülasa parayla da mutluluk eksiktir eğer hayatınızda aşk yoksa.
şartlara bağlı olarak yalan da olabilir doğru da...
doğruya daha yakın olan ise "parasız saadet olmaz"dır. tabi bunun doğruluğu da hangi şartlar altında yaşandığına ve o şartların gerektirdiği para miktarına bağlı olarak değişir.
paranın hayatımızı şekillendirdiği bir dünya'da söylenmiş en büyük yalanlardan birisidir. özellikle 70'ler ve 80'lerde türk halkını uyutmak için filmlerde acıtasyonuyla beraber bol bol kullanılmıştır. sağlık desen parayla geliyor, bir yerden bir yere ulaşmak parayla. yeme içme para. sevdiklerini mutlu etmek için mutlaka bir şekilde para harcaman gerekiyor. kendine yeni bir şeyler aldığında da sen mutlu hissediyorsun.
tamam parayla bir çok sey elde edilebilir güç, insanlar, sex vs. ama elde edilen güç paranın gücüdür bizim deil. insanlar yapmacık ve sahtedir paramız için yanımızdadır. sex ise hic bir duygu beslemedigimi ne oldugu belirsiz sadece paramız var die bizle 1 saat hormonal zevk yaşayan kadınlarla gelir. ya sevgi aşk. bir insan sizi sevmiyorsa ne yaparsanız yapın sizi sevmez. ve sevgiliyle yapılan duygu dolu sexi hic bir kadın dolduramaz.
bence saadet, mutluluk gibi hisler geçerli tek kriter, ihtiyaçtır. ihtiyacın karşılanması insanı mutlu eder.
şu an paraya ihtiyacın vardır. para seni çok mutlu eder. başkasının aşka ihtiyacı var, parası olmadan da mutlu olur. aşka ihtiyacı vardır, aşk yoktur, para mutlu etmez. hasta adamı sağlığa ulaşması mutlu eder. bunlar gibi örnekler çoğalır, gider.
velhasıl kimi için yalan, kimi için gerçek olan "yalan"dır. *
Parayla saadet olur derken paranın zaten bir itibari mübadele aracı olduğu bilinmektedir. Öyle ise para zaten bir şeyler alma aracıdır. Bu bakımından başka şeyler yokken örneğin ıssız adada yalnız yaşarken ve hiç bir alet adavat yokken bir ton paranız olsa da mutlu olamazsınız. Hayatınızdaki tüm parametreler sabitken ve az çok yeterli düzeydeyken paranın tatmin edici düzeyde artması kesinlikle mutluluğu artırır. Tecrübeyle sabittir.