parayla babam da okur

    3.
  1. Kesinlikle Türkiye Şartlarında Doğru Olan Sözdür.
    Bir kesim Bir ya da Birkaç Senesini Dershane-Ev Maratonunda Çürütürken, Diğer Kesim Parayı Bastırıp Tırt Bir Puanla O Bölüme Girebilir..
    (bkz: Hayat Size Güzel ibneler)
    7 ...
  2. 13.
  3. son derece geçerli bir söylem. hemen hemen aynı puan alan iki kişiden birinin parası varsa şayet, vakıf üniversiteleri alternatifine sahip. diğerinin ise tercihi sadece devlet üniversiteleridir. vakıf üniversiteleri'nin burslu puanları dışında çoğunun puanlarının yerlerde süründüğünü görürsünüz.
    5 ...
  4. 8.
  5. bilgi varsa azim varsa burs da vardır ama 358 puan * alan iki gençten babasının parası olanı, parayı bastırıp koç üniversitesinde ekonomi okuyabilirken, azimli ve bilgili arkadaşımız bu puanla para vermeden aynı bölüme girememektedir.

    evet ben de özel okuldayım. bursluyum.
    5 ...
  6. 6.
  7. 12.
  8. '' baban parasız da okur ama o baba parasıyla okuyanlar parasız okuyamaz.''

    işin özü budur.
    4 ...
  9. 1.
  10. devlet okullarında okuyan öğrencilerin özel okullarda okuyan kişiler için sarfedilen aşağılama cümlesidir."biz götümüzden terler dökülüne kadar çalıştık kazandık sen yan gelip yattın ama parayı bastın aynı bölümde okuyoruz" demenin kısa versiyonudur.
    5 ...
  11. 4.
  12. muhtemelen üniversitelerin cackık diye tabir ettiğimiz bölümlerinde okuyan insan söylemidir. hani öyle bölümler vardır ya eşeği bağlasan 4 yılda okur. eğer kişi böyle bir bölümde okuyorsa işin zor kısmını üniversiteye girmek zanneder.

    zahmet edip öss ye girip kazanabilirseniz özelinden sağlam bir mühendislik veya tıp falan okumaya çalışın da parayla okunabiliyor mu okunamıyor mu görün. üniversiteyi okumak girmekten kat kat daha zordur. tabi bu bazı bölümler için geçerli.

    özel üniversitede okumak devlet üniversitesinde okumaktan daha da streslidir. zira her uzattığın yıl onlarca milyar paraya mal olacaktır. senin 20 ytl verip üstüne dırdır ettiğin yaz okuluna adam kredi başına 200 ytl verir.

    şöyle de bir durum vardır. amerikadaki çoğu üniversite - türkiyedeki üniversitelerin yanına yaklaşamayacağı üniversitelerdir bunlar- yıllığı 20 bin 40 bin dolar arasıdır. sakın yurt dışına gidip parayla babam da okur demeyin adama götüyle gülerler. öss de ineklemekle iş bitmiyor dünyadan haberiniz olsun. *
    6 ...
  13. 7.
  14. maddiyatın, bilgiden öne geçtiği zamandır.
    geçenlerde duydum artık parası bol olan tabiri caizse 'babası para sıçan' gençlerimiz, öss sınavında barajı geçmek için kursa gidiyorlarmış, ne de olsa babamın parasıyla okurum diye..
    bu zihniyetin oluşmasına sebep olan ebeveynler de hata arıyorum ben.
    -oğlum naptın bugün ?
    -okuldan kaçtım, bilardoya gittim, eğlendim geldim.
    -söyle bakalım barajı geçebiliyor mu puanların?
    -az kaldı geçmesine baba.
    -ha tamam oğlum barajı geç, gerisini boşver.
    -ehehe haklısın baba.
    5 ...
  15. 5.
  16. 11.
  17. babasının çok parası olduğunu belirten insan modeli söylemi.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük