fedakarlık bir son ile bitecekti en sonda filmin end credit müziğini çıkacaktı hans zimmer besteleri gibi.
ama hayal kırıklığı oldu 2021 de bu aylarda izlemiştim atlayarak.
tam bir üst üste deja vu yaşadığım yıldı.
ama film bir süre izlemiştim anlamlı gelmişti.
donnie : nereden geldin?
frank : zaman yolculuğuna inanır mısınız,?.
ilgimi çekmiştir böyle filmler...
Ben bir süre inanıyordum sonra 2023 de çok şey değişince 2021 de gidene kadar çok deja vu yaşamaktan bütün yaz ayı.
Sonra rüyamda benimle konuşan ufo ile zamansa yolculuk yapan şey dişi karabasan gibi bişey görmüştüm rüyamda.
bu rüyayı daha önce anlatmıştım.
Kendim hakkında da giriyim genel berbat şikayet etmekten yorulduğum durumumdan.
sıkıntılı bir doğum, yapışık bacaklı bir bebek, evden çıkamayan bir çocuk, alçılar,ameliyatlar ile geçen çocukluk.. protez yapılan bir genç.
temelde yürüyemiyorsun kendi başına özgürlüğün bu şeyden dolayı 18 yaşını doldurursun ama kısıtlanması.
o yüzden yalan söyleme eğilimleri göstermek.
aşırı.. hayvan gibi yatayım, sonra herşey üst üste gelsin götümü kaşıyacak vaktim olmasın.
O dediğim rüyam.
star wars daki gibi bir gemi yapmışım çok net değil karışık bişeyi kovalıyorum ya da o beni kovalıyor ama görüntü gibi.
sonra o geminin taslağı yatağımda gülünç şekilde zaman makinesi bulmuş gibi seviniyorum neyse ama taslak net değil anlık oluyor rüyada çizemedim yapamadım o yüzden.
sonra ufo geliyor gece vakti gibi ama sabah olmak üzere arası böyle arabalara sıkıyor o.
sonra evimiz aynı yataktan yani pencereden onu izleyen sadece benim sonra yanıma geliyor ama karanlık gibi tipini göremiyorum benle konuşuyor bildiğin rüyamda onla sohbet ediyordum.
bir sürü soru soruyorum ben neden geldin falan diye gelecekten sıkıldım diyor falan
ufo yu nereye koydun diyorum tablet gibi bişey var çalılara sakladığını söylüyor sonra bişeyler.
benden hoşlandığını söylüyor yatıyorum öpüşüyoruz sanırım şarkı çalıyor sonra annem babam kardeşim kapıdan görüyorlar ama hafif karanlık.bende bakıyorum onlara sonra
öpüşmeye devam ederken gözlerim gidiyor uyanıyorum ama yatağa ölü gibi yapışmışım zar zor kalkıyorum öğlen olmuş.
bu saçmaydı biraz ya da garip.ama gördüğümde aklımda birsürü soru uçuştu ben miydim o falan diye.
2.paralel evren rüyam.
paralele evrenemi bir kapıdan geçiyoruz gizli biyerde ama fark edilecek şekilde yakın okul gibi bi yerde var ama hastane gibi merdivenler yukarı aşağı var okulun içindeyim ama ben ben değilim.korkutucu değil normal.
oraya geçiyoruz dr strange var sanırım o kapıdan gidince geleceğe gidiyoruz sanırım uçan binalar var daha çok uzay kapsüllerine benzeyen büyük bayağı ama altlarında havada kalmalarını sağlayan şey var hepsinde geçerli bu ve balıklar için uçabilen konteyner yapmışlar.
:d
yarısını unuttuğum için bukadar.
Gerçekten 2021 de farklıydım bu özelliğimi kaybettim o yıldan sonra.
2021 de kafam güzel iken.
güzel hayal etmiştim bu filmi.
fedakarlık bir son ile bitecekti en sonda filmin end credit müziğini çıkacaktı hans zimmer besteleri gibi.
ama hayal kırıklığı oldu 2021 de bu aylarda izlemiştim atlayarak.
tam bir üst üste deja vu yaşadığım yıldı.
ama film bir süre izlemiştim anlamlı gelmişti.
donnie : nereden geldin?
frank : zaman yolculuğuna inanır mısınız,?.
Ben inanıyordum sonra söndü içimde o şeyler azar azar.
Bu yılda çok deja vu oluyoruz gibi dikkatimi çekti bir kaç gün.
Yani ben normalde sıkıntılı bir doğum, yapışık bacaklı bir bebek, evden çıkamayan bir çocuk, alçılar,ameliyatlar ile geçen çocukluk.. protez yapılan bir genç...
hayvan gibi yatayım, sonra herşey üst üste gelsin götümü kaşıyacak vaktim olmasın.
Paralel evrenle ilgili birkaç farklı teori ve model vardır. Popüler fikirlerden biri, kuantum mekaniğinin "çoklu dünya" yorumudur. Bu teoriye göre, her kuantum olayı meydana geldiğinde (radyoaktif bir atomun bozunması gibi), evren, her biri olayın farklı bir sonucuna karşılık gelen çok sayıda dala ayrılır. Bu şekilde, her biri evrenimizin tarihinde meydana gelen her kuantum olayının farklı bir olası sonucunu temsil eden sonsuz sayıda paralel evren olabilir. Paralel evrenlerle ilgili bir başka teori de evrenimizin sürekli genişleyen ve yeni evrenler yaratan birçok "balon"dan sadece biri olduğunu öne süren "ebedi şişme" modelidir. Bu diğer evrenler farklı fiziksel özelliklere sahip olabilir ve hatta farklı sayıda boyuta sahip bile olabilir.
Her seçim bir paralel evren mi ? Bazen birden fazla seçenek çıkar önümüze şu an seçtiğinizden farklı bir şey seçsek hayatımız nasıl olurdu ne değişirdi hep merak eder dururum.
Bütün olasılıkların toplamıdır. Şu anda sürdürülen hayatın zıttı değildir; Hem aynısı hem zıttıdır. Kader denilen şeyi anlamak, gerçekleştiği görülen veya görülmeyen bütün evrenleri aynı anda izlemekle mümkündür. Kutsal kitaplar buna tanrının muktedir olduğunu söyler. Tanrının bütün kullarının kaderini önceden bilmesi denirken kastedilen bütün olasılıkları görecek güce sahip olduğudur. Varsayım tabii.
çok ilginç şeyler yazılıyor ve ne yazık ki kıçımla gülüyorum.
paralel evren dediğiniz şey sizden çok farklı bireyler değil. sanki burada sürünüyorsunuz da orada tam zıttı gibi algılanmış işte ben buna yanıyorum.
he he, siz paralel evrende milyardersiniz de burada sürünüyorsunuz.
alakayı kes!!!
burada salaksan orada da salaksın çok bir şey değişmiyor. burada yaptığı hataları muhtemelen orada da yaptın. hadi yapmadın diyelim burada süleyman demirel'den mezunsun da orada itü'den mi mezun olacaksın sanki?
sadece bilim kurgu film senaryolarından fırlamış bir fikir gibi görünse de, aslında temeli fizik kurallarına dayanan, çoklu evren olarak da bilinen kozmolojik kavram.
başlıca birkaç teori ve dayanak noktaları şu şekilde:
1- sonsuz evrenler: uzay-zamanın gerçek yapısını tam olarak bilmiyoruz. elimizdeki veriler ve kritik yoğunluk adlı parametre, evrenin düz olduğunu gösterse de, gözleyebildiğimiz kısım için konuşabiliyoruz sadece. eğer evren bu şekilde dümdüz uzanıyorsa, kendini tekrar etme ihtimali var, çünkü evrendeki her şeyi oluşturan parçacıkların bir araya geliş biçimi sınırlı bir sayı olmalı. bu durumda bir yerden sonra her şey kendisini tekrar etmeye başlayacak demektir.
masaya belirli şekillerde dizilmiş 52 adet iskambil kağıdı gibi düşünün. elimizde 1 değil 2 deste, yani 104 kağıt olursa, bir noktadan sonra tekrar aynı kağıtları ve dizilimleri görme ihtimalimiz kesinleşir.
bu yapı max tegmark adlı teorik fizikçinin çalışmalarına dayanıyor.
2- köpük ya da balon evren: bir üniversitedeki kozmologların bir araştırma sonucuna göre evrenimiz, bir arada bulunan birçok sabun köpüğüne benzeyen evrenlerden sadece biri olabilir. detayları, büyük patlama sonrasındaki enflasyon yani şişme dönemiyle ilişkili. buna göre patlamadan sonraki şişme aşamasında evrenin bazı bölgeleri şişmeye devam ederken bazı bölgeleri durmuş ve ortaya baloncuklu bir yapı türü çıkmış olabilir.
3- matematiksel çoklu evrenler: bunların hepsinde geçerli olan fizik kuralları birbirinden farklı. modeller içerisinde en tartışmalı olan bu ve yine tegmark'ın çalışmalarına dayanıyor.
4- paralel evrenler: birbirine paralel uzay-zaman dokularından oluştuğu varsayılan model. bu evrenler normal şartlarda birbiriyle iletişime geçecek özelliklerde değiller, ama çarpışmalar yapabilir ve yeni büyük patlamaları tetikleyebilirler. bu da yine çok boyutlu teorilerden kaynaklanan bir yapı...
bunların varlığına kanıt sayılabilecek bir gözlem yapılmıştı birkaç sene önce.
5- sonuncu ihtimal ise genellikle bize uçuk görünen model. yani bir karar verdiğinizde, seçtiğiniz yolda ilerleyip bir gerçeklik yaşıyorsunuz, ama tam tersi karar vermeniz durumunda olacaklar, başka bir evren gerçekliği çıkarıyor ortaya. mesela bir işi kabul ettiniz ve yaşamınız ona göre şekillendi, ama işi kabul etmediğiniz durumda yaşamınız o karara göre şekillenecekti.
bunun altında yatan fizik de, kuantum mekaniğindeki parçacıkların, olası birçok duruma aynı anda sahip olabilmesi. everett tarzı çoklu evren olarak da bilinen model, ortaya çıkan her sonuca göre evrenin kendisini kopyalayarak her sonuca uygun farklı versiyonlar oluşturduğu fikrine dayanıyor