bir bankada gişe görevlisi olarak çalışıyorsanız kesinlikle yapmanız gereken eylem. aksi takdir de başka bir çalışanın verdiği paralarda bir sorun çıkması halinde (bkz: yırtık para) (bkz: sahte para) hiç bir hak iddia edemeyeceğiniz ve paşa paşa ödeyeceğiniz bir durumla karşılaşabilirsiniz. tabi yazı denildiğinde akla 'bunu yazan tosun okuyana kosun' türünden cümleler gelmemelidir. kisa,siz olduğunuzu anlatacak ve göze batmayacak şekilde yazılmalıdır. (bkz: stajın faydaları)
amaçsız insanların düşünüp düşünüp "ulan geleceğe bırakcağımız ne bir heykelimiz,ne bir tablomuz,ne de bir bestemiz var. çocuk zaten kendinden geçmiş onu bıraksak nolur? bari kendimi ölümsüzleştiriyim" davasına parayı gasp edip ırzına geçmek suretiyle dolma kalemle eşsiz cümleler döktürür.
hiç alakasız anda ele geçen paranın eğlenceye dönüşmesine sebep olanlardır. surat asık, sıkkın bir anda paranın üzerine komik yazılar yazmış bir akıllının kişiyi tebessüme sürükelmesi tuhaftır hani.
tesadüflerin aşka dönüşmesi ile alakalı ismi lazım değil, tiksinç bir filme konu olan durum.
kız tesadüflere çok inanan biri ve bunu test etmek için * paraya telefon numarasını yazıyor ve bir kitap satın alıyor, kahramanımızda ekonomiyi altüst ediyor kızın peşine düşüyor,bir çok tesadüf sonrası ulaşıyor kıza. *
yazan kişinin parasına olan bağlılığını gösteriyor sanırım. harcandıktan sonra belki bir gün bir yerlerde görürümde "bak bu benim paramdı" diye sarılıp hasret gideririm diye düşünmesinden kaynaklanmaktadır.
elinden bir sürü şeyi kayıp gitmiş kişinin, gidenlerden ders çıkarıp giderken üzerine duygularını - duygu taşımayan bir seksopat ise başka şeylerini - üzerine not düştüğü paradır.
arkadaşım paranın üzerine numarasını yazdı altına da bi not ekledi -'beni ara' acaba kime sesleniyo. o parada otobüse binmek için kullanılmıştı.şimdi diyar diyar dolanıodur garibim.
yazmak istiyorum. para olmasaydı ne güzel olurdu. 2 kitap verseydim tekel bayisine bir büyük rakı alsaydım harika olurdu.
para çıktı mertlik bozuldu. takas devrinde yaşamak vardı.