doğadaki pek çok yapı fibonacci dizisine ve altın orana göre şekillenmiştir. tabi hepiniz biliyordunuz bunu bilmemiş olsaydınız bile salak populer kitaplardan öğrenmemek imkansız gibidir.**
her neyse. işte bu papatya denilen latincesi chamomilla olan bitkiceğizin tomurcukları ve dolayısıyla tomurcuklarından çıkan yaprakların sayısı da fibonacci dizisine göre çıkar. mesela ilk başta 1 yaprağı çıkar, sonra bir 1 daha, sonra 2 sonra 3 tane çıkar bir anda, sonra aynı anda 5 tane çıkar bu böyle gider.
fibonacci sayısındaki sayılar tek tek çift, tek tek çift... diye gider. bundan dolayı bir fibonacci dizisindeki tek sayıların oranı yaklaşık %66,6.... dır. bunu nasıl hesapladın demeyin 3 de 2 tane tek varsa 2/3 = 66.666... dır. zor bir şey değil yani:
1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,144,233,377,610,987.... göründüğü gibi tek sayılar daha fazla ve oranı yüzde 66.
bu ne demektir? bu demektir ki eğer papatya falında "seviyor" çıksın istiyorsan seviyordan başlaman akıllıcadır. çünkü tek sayıların oranı daha fazla olduğu için başladığın dileğin geri gelme ihtimali daha fazladır.
ha tamam geri kalan yüzde 33.3..... küsüre de takılma ihtimaliniz var lakin o zaman da "kardeşim o kadar hesap yaptık, sapını da saymak benim hakkım artık" diyerek bir kılıf uydurabilirsiniz. caizdir.
aşkından şüphe duyan çevre katillerince papatyanın önce bedeninin sonrada tek tek yapraklarının koparıldığı bir saçmalık. senin aşkından ne anlar fotosentezle beslenen çiçek akıllım dedirtecek olay