PANARABiST ÜLKELER BiRBiRiLERiNiN KUYUSUNU KAZMAYI iLKED EDiNMiŞLERDiR. SIRTINI ABD YE YASLAYAN HER PANARABiST ÜLKE DiĞERLERiNiN KÖKÜNÜ KURUTMAK GiBi MiSYON BELiRLEMiŞTiR. HATTA VE HATTA AYNI SINIRLAR iÇERiSiNDE DE YiNE ABD VESiLESi iEL 3-4-5 PARÇAYA BÖLÜNERE ALLAHUAKBAR NiDALARI iLE BiRBiRLERiNiN KELLELERiNi KESiP BiRBiRLERiNi KURŞUNA DiZMEKTEDiRLER.
DiYE EKLEMELERiN YAPILMASI GEREKEN -iST LERDENDiR.
1958'de arap federasyonu (ürdün-ırak) , 1958-1961 arasında birleşik arap cumhuriyeti (mısır-suriye) arasında gerçekleştirilmeye çalışılmış fikir. asla başarılı olamaz çünkü milletini satan develer birlik olamazlar.
Pan-Arabizm, Arap halkları arasında birlik ve beraberlik hedefine sahip büyük oranda seküler ve sıklıkla sosyalist bir hareket. Genelde farklı, zengin ve çarpıcı bir Arap dili, tarihi ve kültürünün varlığından köken alır ve bu nedenle bir kültürel milliyetçilik biçimidir. Türkçe Pan-Arapçılık olarak da anılır.
Pan-Arabizm bugün Arap milliyetçiliği ve Batı karşıtlığı ile ilişkilendirilse de geçmişte kökeni Osmanlı Devleti'nin egemenliğindeki Arap halklarına kadar uzanır. Şerif Hüseyin ibn Ali, Mekke Şerifi Osmanlı Devleti idaresinden bağımsızlık istemekteydi, bu kişi pan-Arabizm söyleminin kurucusu sayılabilir. Yine de pan-Arabizm asıl gelişimini I. Dünya Savaşı sonrasında yaşamış, özellikle Batı mandacılığı gelişimini hızlandırmıştır. Bağımsız Arap devletlerinin kurulmasıyla beraber Arap birliği elde edilemeyince hareket Arapların birlikte bir duruşu benimsemeleri ve ortak hareket etmeleri amacına yakınlaşmıştır. Özellikle israil'e karşıtlık ile 1950-1960'larda yükselişe geçmiştir.