osmanlı Devletinin 31. padişahı, islamiyetin 110. halifesi Padişah 1. Abdülmecid, küçük kızlara çok düşkündü. En hoşlandığı şey, on yaşını doldurmamış bakire kızların bakireliğini bozmaktı. Padişahlık yaptığı 22 yılda, on yaşını doldurmamış 330 kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girerek bakireliğini bozdu. Anne ve babaların rıza gösterip teslim ettiği kız çocuklarından ikisi, Padişah Abdülmecid tarafından tecavüz edilirken cinsel organları yırtılıp kan kaybından ölünce, Padişahımız vicdana geldi ve 16 yaşından küçük çocukların bekaretini bozmamaya karar verdi. Padişah Abdülmecid’in 16 yaş üstü kaç bakire kıza tecavüz edip kızlığını bozduğu bilinmiyor. Çünkü bu işleri yüce padişahımız gizli yapmaya başlayarak kaydının tutulmasını yasakladı. Padişah Abdülmecid'in annesi Rus Yahudisi Suzi idi... Abdülmecid'in 25 karısı, bunlardan 43 çocuğu oldu. Kızlığını bozduğu 16 yaş üstündeki sayısı bilinmeyen kız çocuklarından 67 gayrimeşru çocuğu oldu. Hızlı yaşayıp genç öldü. Veremden ölen padişahımız 39 yaşındaydı.39 okka idi.
Babasının 1839 yılındaki vefatı üzerine, henüz 17 yaşında iken Osmanlı tahtına oturdu. Saltanatının henüz dördüncü ayında ilân ettiği Gülhane Hatt-ı Hümayunu sebebiyle Tanzimat Dönemi padişahı olarak şöhret bulmuştur.
Padişah ikinci Mahmud, ölüm döşeğinde iken, Osmanlı Devleti’ne karşı ayaklanmış olan Kavalalı Mehmed Ali Paşa, Osmanlı kuvvetlerini Nizip’te yenilgiye uğratmıştı. Padişah Abdülmecid böyle karmaşık bir ortamda tahta çıktı. Mısır Sorunu, Rus donanmasının Hünkâr iskelesi Antlaşmasına uyarak istanbul’a gelmesi üzerine bir Avrupa sorunu haline geldi.
Başta ingiltere, Avusturya, Prusya ve Rusya olmak üzere Avrupalı devletler Osmanlı Devleti ile Mısır Valisi Kavalalı Mehmed Ali Paşa arasındaki Mısır sorununu çözmek için bir konferans düzenlediler. Avrupa Devletleri, Mısır’da güçlü bir yönetim istemiyorlardı. Kavalalı Mehmed Ali Paşa’ya karşı Osmanlı Devleti’nin tarafını tuttular ve bu ortamda Londra Sözleşmesi imzalandı (1840).
Buna göre; Mısır Osmanlı Devleti’ne bağlı kalacak, ancak yönetimi Mehmed Ali Paşa ve oğulları yürütmeye devam edecekti.
1853 yılında yapılan dolmabahçe sarayı'nı yaptırmıştır. kendi döneminde birçok köprü ve cami de yaptırmıştır.
25 Haziran 1861 tarihinde, 39 yaşında iken babası gibi veremden dolayı vefat eden Padişah Abdülmecid, Yavuz Sultan Selim’in türbesi yanındaki mezarına defnedildi. Kendisinden sonra kardeşi Padişah Abdülaziz tahtta çıktı.
osmanlıyı böldürtmeyeyim, beni korusunlar diyerek ingilizlere yanaşan, dönemin avrupa birliğine girmek için ıslahat ve tanzimat fermanlarını yayınlayan, ingiliz emirleri ile hareket eden, baltalimanı antlaşması ile ingiliz kapütülasyonlarını ülkeye sokan, kırım savaşını ingilizler için yapan, rus harbinde ingilizler yüzünden zararlı çıktığını görmeyip ''senin için öldük, senin için yendik avrupa!'' diye madalyalar bastırıp avrupa'ya yollayan, avrupa birliğine alsınlar diye gayrimüslimlere birçok avantaj veren ve ülkenin çöküşünü iki kat hızlandıran, ülkeyi ingiliz kuklası yapan padişah.
edit: aynı zamanda sırf ingilizler istedi, Avrupa birliğine gireyim diye garter haçlı şövalyesi olup hristiyan koruma derneği müridi olmuş, tarihte ilk defa bir halife olan padişah hristiyan madalyası almış, Osmanlıyı ilk defa borca sokmuştur.
ingiltere Kralı III. Edward tarafından 14. yüzyılda verilmeye başlanan, en prestijli Birleşik Krallık şövalye nişanı olan ve ingiltere'nin koruyucu azizi Saint George'a adanan Dizbağı Nişanı'na sahip ilk Hristiyan olmayan kişi, Sultan Abdülmecid'dir (1856).
Osmanlı padişahı Abdülmecid, Kırım Harbi'nden sonra imzalanan Paris Antlaşması'nın girişinde Osmanlı topraklarını "Türkistan", kendini "Türkistan padişahı" olarak tanıtmaktadır.