ozel universiteler

    13.
  1. devlet üniversitelerinden 100 kat daha fazla para alan, ama devlet üniversitesindeki gibi verdiğin 300 milyona bile acımana sebep olmayan yer. Ellerindeki imkanlarla en iyi hocaları okullarında görevlendirir, açlıktan ağzı kokma raddesine gelen profesörleri hakettikleri yaşam kalitesine kavuştururlar. Varsın öğrencilerin bütün korkusu bugün eve sağ dönebilecek miyim değil de bugün hangi ayakkabıyı giysem acaba olsun.
    3 ...
  2. 6.
  3. lise bittiğinde puanlarıma baktım ve istediğim bölüme sahip bir üniversiteye puanım yetmemişti ve ailem özel üniversiteye yollamakta ısrarlıydı ve büyük bir mücadele örneği sergiledim formu sakladım, babamla kavga ettim ancak bir gün yenik düştüm ve özel üniversiteye başvuru ypamak zorunda kaldım, o gün için hayatımın en yıkıcı olayıydı benim gibi biri özel üniversitede okuyacak. o yaşıma kadar oradaki insanları kötülemiş biri onlarla aynı okulda olacaktı ve okula başladım, her gün nefretle gittim o okula ancak bir süre sonra farkettim ki oradaki insanların benden veya senden veya onlardan bir farkı yok ve bir çoğu da aynı önyargı ile gelmişler. hazırlık kısmını bitirdim bölüme geçtim ve dedim ya hazırlıkta herkes liseden geldi daha yeni lise bitti ondan böyle güzel insanlar vardı bölüme geçeyim şimdi 1. sınıfa gelmişler herkes artisdir. ve bölümümde derslere başladım ve şaşkınlığım her gün arttı e hani bunlar artistti? hani okulun kantinin de bursluluar ve köpekler giremez yazması gerekiyordu, allah allah eğitimde güzel. işin ilginci devlet üniversitesinde ki arkadaşım 2 ayda 1 okula giderken özel üniversite de devam zorunluluğu vardı yani ite ite derslere girip birşeyler öğrenmek zorunda bırakılıyordunuz. devlet üniversitesinde ki arkadaşlarım her gece taksimde ve ya kadıköyde veya barlarda gezerken özel üniversite öğrencileri her gün okula gelip derslere giriyorlar geceleri çıkıyorlardı.
    e o zaman bundan nasıl bir sonuç çıakrtılabilir?
    devam zorunluluğu olan, "bölümüm için konuşyorum" eğitim kadrosunda ki her öğretmeni profesör olan, öğrnciye imkanlarını sağlayan ve herkesin kendi halinde olduğu bir üniversite mi daha iyi eğitim sunar?
    öğrencilerinin devam zorunluluğu olmadığı ve sınavlara sadece son gün girip hatta bazılarının hocalarının ismini bile bilmediği, okula ayda yılda bir uğrayıp sınavları verip geçen kişi mi daha iyi eğitim alır..
    bazı önyargılar vardır evet. bu önyargılardan birine sahip kişiler içinde en öde giden insanlardandım ama ne oldu hayat boyu kaybetmekten korkacağım insanlarla tanıştım, bölümümle ilgili yeterli eğitimi daha şimdiden bir çok devlet üniversitesinde ki öğrenciye göre daha fazla aldım ve gelecek yıl bölümümle ilgili bir şirkette rahat bir şekilde staja başlayacağım.
    sanırım önyargılar aşılmalı ve birşey içini görüldükten sonra konuşulmalıdır.
    4 ...
  4. 4.
  5. devlet üniversitelerindeki çoğu hocalar ve öğrenciler tarafından önyargıyla karşılanan üniversitelerdir. lisede derslerinin iyi olmasına rağmen eğitim sisteminin kurbanı olup özel üniversiteye yerleşen veya burslu okuyup kaliteli bir eğitim alan,geleceğini düşünen aklı başında birçok öğrenci vardır bu üniversitelerde. züppe öğrenci bakımından tek fark da özel üniversitelerde oranın devlettekilerden daha fazla olmasıdır. üniversiteyi 'okumak için okumak' her yerde mümkündür ve özel üniversiteye giden bütün öğrencilere gerzek gözüyle bakmak son derece yanlıştır ve dik kafalılığının daniskasıdır.
    3 ...
  6. 7.
  7. parayı veren diplomayı alır üniversiteleri.
    özel üniversiteler, devlet üniversitelerinde okuyan insanlar için her zaman bir problem olmustur.haksız bşr rekabet ve bundan dogan gereksiz bir rehavet söz konusudur.
    şimdi bu konuyu genişletmek gerekirse; orta ögreniminden mezun olmus olan ve a.o.p.b 'ne si 75 olan iki ögrenciyi ele alalım.
    (1-normal yurdum insanı, 2- varlıklı bir ailenin cocugu olsun.ikiside eşit agırlık ögrencisi diyelim.)

    1 numaralı arkadasımız öss' den ham puan olarak 200 puan aldıgını varsayalım. a.o.b.p' side 75 oldugu için toplamda 275 ea puan' ına sahip olmustur.

    2 numaralı arkadasımız öss' den ham puan olarak 220 puan almıs olsun. a.o.b.p' sı 75 oldugundan toplam puanı 295 olmustur.

    şimdi buraya kadar hicbir sorun yok. hersey yerli yerinde. sıra geliyor tercih zamanına. 2 numaralı ögrenci parayı bastırıp özel bir üniversite' de okumak istiyor.
    1 numaralı arkadasımızda devlet üniversitelerinden birinde okumak istiyor.

    ikiside tercihlerini yapıyorlar. ve sonuclar acıklanıyor.
    1 numaralı arkadasımız eskisehir ' de işletme kazanırken,
    2 numaralı arkadasımız özel bir üniversite' de hukuk egitimini kazanıyor.

    adaletsizlikte burada ortaya cıkıyor. aynı puan' a sahip iki insan ama birisi maddi olarak daha güclü oldugu için daha iyi bir yere , daha iyi bir konuma sahip olabilecegi bir fakülteye yerleşiyor.
    işte sistem burada hata veriyor.
    4 ...
  8. 3.
  9. paran varsa bosver öss ye calısma senin bir farkın olsun sen gez toz sen karı kıza takıl sonra össde barajı aş sonra gel 20 milyarı ver biz seni mühendis yaparız merak etme diyen yüksek öğrenim kurumları...
    2 ...
  10. 15.
  11. insanları neredeyse zıt kutuplara ayıran, konuya ılımlı yaklaşan insanın bulunması zor olan hassas konu. malesef para kazanmak için açılan vakıf üziversiteleri vardır. ancak bazı vakıf üniversiteleri vardır ki onlar en kral devlet üniversitelerini yakalamıştır ve para kaygısında da değillerdir.. o nedenle ak-kara diye yaklaşılmaması gereken hassas konu.
    1 ...
  12. 2.
  13. 14.
  14. hep olumsuz yorumlara maruz kalmıslardır hem ögrencileri hem özel üniversiteler fakat cok iyi okullar vardır mesela koc mesela sabancı özeldir fakat egitim konusunda zeka ve calıskanlık isterler, ben özele gidenlerin zekasız falan olduguna katılmıyorum , neticede sistemi düsünürsek 3saatte okadar stresin arasında insan bildiklerini kagıda dökmekte zorluk cekmektedir . imkanı olan insanların senelerini dershanelerde cürütmek yerine tercih etmeleri mantıklı kurumlardır.
    1 ...
  15. 10.
  16. gidiyoruz görüyoruz beğeniyoruz. dersane ortamında cillop gibi dersler işleniyor, hocalar ayrı güzel, ingilizce desen gırla, sosyal imkanlar, karı-kız süper. süper de. de'si var bilader.

    hem o kadar verilen paraya acıyorum (zaten yok da, olsa da vermezdim sanki) hem de çok amerikan buluyorum özel okulları. dersane falan güzel de, kocaman, soğuk anfide kadir cangızbay sigara içerken ders dinlemek, anfilere dalıp kafadan attığım ortodoks ilahilerini söylemek, sonra o ilahiler(!) yüzünden ülkücüler döver diye korkmak falan daha bi samimi geliyor bana.
    1 ...
  17. 11.
  18. gereksiz yerler.okadar parası olan adam daha neden okur anlamıs değilim zaten.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük