Tekerlekli sandalyedeki zenci adam her dizinin başında ortasında ve sonunda çıkıp özlü sözler sarfediyor diye dizinin psikolojik ve sosyolojik dalına girerek IMDb puanlarını yalayıp yutması harbi garip durum ya.
ibne zenci takımı adam yakar, italyan yahudi herif ropdöşambırı ile göt kadar hapishanede mafyacılık oynar. Belirli bir konusu yok, başrolü yok, amacı yok.
Asıl gülünç olan ise izleyici ekibinin sırf elit olucam diye şekilden şekile girmeleri, zevk almamalarına ve hatta izlerken içten içe sıkılmalarına rağmen "abi çok iyi yeağğğ" diyebilmeleri.
Ozan'ın kökü. Ozan kişileri ozlaştırır, ozlaşarak tanrı'ya ulaşır. Gök anlamına gelir, -or kökü de tam tersi anlamda yerdir.
Güneş dil teorisine göre düşünüldüğünde -or köküne sahip sözcüklerin çoğu yer ile bağlantılıdır. Özellikle Latin dilindeki örnekleri bunu kanıtlar niteliktedir.
dizinin en sevdiğim yönü hayatı ve hapishane şartlarını realist bir biçimde anlatması. hiç uçuk kaçık veya olay örgüsünden kopuk bir şey yok. sorular ve cevaplar, nedenler ve sonuçlar dizide gayet güzel ve kaliteli bir biçimde verilmiş. bu dizide hemen sarmayan dizilerden yani 1-2 bölüm sonunda olaylara dahil oluyor izleyici.
sınıflaşmayı, liderlik mücadelesini çok iyi anlatan dizi.
ama asıl anlatmak istediği ve dizinin bu kadar beğenilmesinin asıl sebebi o dönemdeki Amerika'yı küçük bir hapishanenin içine sokarak izleyiciye hapishane içinde minimal bir Amerika düzeni izletmesi. hatta birçok ara sahnede ders çıkaracak olay ve farkedilecek çok derin anlamlar vardır.
Her bölümü final gibi olduğu için finali sönük kalan dizi. Eğer bütün bölümlerin üstünde bir final yapmaya çalışsalardı hapishaneyi tümden yaklamaları falan gerekirdi.