oz tamgası

entry9 galeri11
    1.
  1. gamalı haca benzeten çok vardır ama değildir. iki bin yıllık bir tamgadır.
    1 ...
  2. 2.
  3. etniklerin durmadan adını dahi bilmeyerek "katli(y)am" işareti veya "hitler işareti" dediği türkün öz ve öz binlerce yıllık tanrıya dönüşünü simgeleyen işaretidir.
    3 ...
  4. 2.
  5. 3.
  6. Atalarımız 4 adet ög tamgasını uclarından bir haç şekli oluşturacak şekilde birleştirmişlerdir. 4 cihan demektir. Bu şekilde tanrıya ulaşma anlamına gelir. Halk arasında: nazi sembolü,svastika,gamalı haç densede değildir.
    5 ...
  7. 4.
  8. https://galeri.uludagsozluk.com/r/1904801/+

    kırgızistan’da tanrı dağlarının Aladağlar kolunda sayılıtaş denen yerde kaya üzerine çizilmiş binlerce rünik sembol, resim vb vardır.

    Bu sembollerin içinde m.ö. 5000 yılına tarihlenen oz tamgası da vardır. Oz demek manadan maddeye, ruhtan bedene geçmek demektir. Ozanın köküdür oz. Duygunun tınıya dönüşümüdür.

    Uzakdoğu’daki ying-yang, tasavvuftaki Vahdet-kesret öğretileri oz’la paralellik gösterir. Oz’un 4 kolu mekanı oluşturan 4 yön, yılı oluşturan 4 mevsim, islamın 4 mezhebi, hristiyanlığın 4 incili, bir masanın 4 ayağı gibidir. Dünyadaki herşeyin görünen ergonomisinde 4 gizlidir. Hava, su, ateş, toprak.

    Oz Türklüğün içine öyle sinmiştir ki binyıllardır kilimlere işlenmiş, nakışlanmış, türk’ün Gittiği her yere gitmiştir.

    Güdül’ün şahinler köyünde, Hakkari’nin tirşin yaylasında, islamiyet sonrası camilerde bile kubbeleri süslemiştir oz tamgası.

    Ta ki weimar cumhuriyetinin son zamanlarına doğru Avusturyalı bir kuyumcu Alman sosyalist halkçı partisi için bir sembol tasarlayana dek. Evet svastika(Sanskritçe iyi talih) Avrupa’nın karanlık yıllarında paganik dinlerin bir sembolü olmaktan birkaç bin yıl önce Türkler tarafından mezar taşlarına, kemer tokalarına işleniyordu.
    2 ...
  9. 5.
  10. zaten işin öncesinde bektaşi bir dervişten alınan icazet var. baron rudolf von sebottendorf thule cemiyetini kuruyor istanbul bağlantılı. thule de daha sonra içinden bir vaiz çıkarıyor. ama esas adam bence ilk dönemlerde rudolph hess ile himmler. adolf sadece gücü elinde tutan vaiz. onu yönlendiren kuklacılar bu beyin takımındaki ''değişik'' tipler. çok değişik ritüeller falan var okültizm ile çok iç içe.
    2 ...
  11. 6.
  12. Atatürk’ün Güneş dil teorisinin çıkış noktalarından biri.

    7000 yıllık tarihiyle Oz tamgası, Almanca kreuz(kr”oytz), ingilizce cross(kr”os), Yunanca stavros(istavr”oz) ve dahi fransızca croix etimolojik olarak “oz”a o kadar çok benziyor ki;

    Günümüz hristiyan dünyasının en büyük dini sembolü oz aslında Türk mitolojisinin bir varoluş felsefesiydi, ilk hristiyanlar mabetlerini bu sembollerle süslerken komşuları Türklerden kültürel olarak çokça etkilendiklerinden olsa gerek oz’u Bu yeni inanışla benzeştirdiler.

    https://galeri.uludagsozluk.com/r/1944468/+
    1 ...
  13. 7.
  14. https://galeri.uludagsozluk.com/r/2016208/+

    Kimmer-iskit ve Roma döneminde kullanılan Tengri ve Oz Tamgası

    Solda: Kimmer-Saka Türkleri MÖ.9.-7.yy - Kuban-Kolkhis
    Sağda: Romalılar döneminden Birdoswald (Banna- ingiltere) Roma Kalesi'nde bulunan ve "Jupiter Optimus Maximus"e adanmış bir sunak, tarih aralığı MS.43-410. Bir zamanlar Carlisle Müzesi-ingiltere'deyken şimdi kayıptır!

    Capitol tepesindeki tapınak ile ilgili olarak:
    ilk "Jupiter Optimus Maximus" tapınağı Etrüsk döneminden kalma olup, Romalılar döneminde birçok kez değişikliğe uğramıştır. Halikarnaslı Dionysios (MÖ.1.yy,tarihçi) ile Titus Livy (MÖ.64-59–MS.17,tarihçi) Lucius Tarquinius (Yaşlı Tarkan, MÖ.616-579) Priscus'un, Sabineler ile savaşında burada yemin ettiğini yazar. Roma'nın son kralı Etrüsk kökenli Lucius Tarquinius Superbus (Gururlu Tarkan, ölümü MÖ.495, Yaşlı Tarkan'ın oğlu ya da torunu) tarafından da tapınak tamamlatılır.

    "Jupiter Optimus Maximus" tapınağını da göz önünde bulundurursak, sunağın ya Etrüsk kökenli biri adına yapıldığını, ya da "ödünçlenen" tamgaların Romalılar tarafından da kullanıldığını varsayabiliriz. Tamgalar'da, Etrüskler'de, Kimmerler'de Türk'tür.

    // Shakespeare'in "Julius Caesar" eserinde, Troyalı Aeneas'ın soyundan gelen Jül Sezar'a ihanet eden Brutus ne diyordu?:

    " Roma, bir adamın gücüne mi sunulacak? Atalarım kral ilan edildiğinde Tarkanları Roma sokaklarından sürmüştü. Konuş, saldır, düzelt! Ahh Roma! sana söz veriyorum, eğer adalet istiyorsan, benim elimle adalate kavuşacaksın!"

    Sürülen TARKANLAR...

    // "Romanın məşhur Qay sülaləsi də özünü troyalı Eneyin soyuna bağlayırdı. Məşhur Roma imperatoru Qay Yuli Sezar senatda ilk çıxışında «Mən əsilzadəyəm, troyalı Eneyin nəslindənəm» deyərək özünü təqdim etmişdir." Prof.Dr.Firudin Ağasıoğlu - Etrüsk-Türk Bağı

    *

    Kolkhis'teki ilk Türk varlığı, MÖ. 8.yyda kuzeyden inen topluluklarla başlar. Türk kültür dairesinde bulunduğu tartışma konusu olan bu unsurlardan birincisi Kimmerlerdir. Anayurdu Türkistan olarak bilinen bu topluluğun Ön Türklerin bir kolu olduğuna dair önemli deliller mevcuttur. MÖ.9.yyda iskitler, Hun kabileleri tarafından yerlerinden oynatıldığında Kimmer arazisine girmiş, bundan sonra da batıya doğru büyük bir göç hareketi başlatmıştır. Bu dönemde batıya göç eden Kimmerler, MÖ.705 civarında Kafkasya'nın güneyine yönelmişlerdir....

    Kimmerleri takiben Kolkhis'e giren ikinci Türkistan menşeli topluluk iskitler (Sakalar)'dir. Çeşitli itirazlar olsa da bu topluluğun Türk kültür dairesinde olduğuna dair çok güçlü deliller bulunmaktadır.Ermeni kaynaklarından iskitlerin, Derbent geçidinden iç Anadolu'ya kadar genişleyen, içerisinde Kolkhis'in de yer aldığı bölgeye hakim oldukları, MÖ.665 yılından itibaren de Kür nehrinin sağ tarafını ele geçirdikleri ve iki asırdan fazla bir süre burayı yurt tutarak Çoruh boylarına kadar yayıldıkları bilinmektedir. Ayrıca batıdaki Karadeniz sahili de iskit boylarının denetimine girmiştir. Kolhis'in üç tarafı iskitler tarafından çevrilmekle birlikte bu topluluğun yöredeki faaliyetlerine dair kaynaklarda herhangi bir bilgi zikredilmemesi, bölge tarihinin bu dönemini karanlıkta bırakmaktadır....

    Bununla birlikte, Gürcü kaynaklarından öğrenildiği kadarıyla MÖ.336'da muhtemelen iskitlerle birlikte bölgeye gelen Kıpçak ve Bunturki (Bön Türk) (otokton/yerleşik Türk)'ler, Kolhis'in bulunduğu Hazar Denizinden Çoruh boylarına kadar uzanan sahayı hakimiyet altında tutmaktaydı. Bölgedeki iskit bakiyeleri, Arşaklı III Tridat (286-330) zamanına kadar varlığını sürdürmüştür. Bu dönemde Batum, iskit kabilesi olduğu bilinen Masaget ülkesinin başlangıç yeriydi. iskit bakiyelerinin bölgede varlığını devam ettirdiği sırada MÖ.6.yydan itibaren Grekler Kolhis'e koloni kurmaya başlamıştır. Mitolojide Medeia/Altınpost ülkesi olarak geçer...

    Kolhis'te ilk Türkler - Yrd. Doç. Dr. ibrahim Tellioğlu
    TÜRK KÜLTÜRÜNÜ ARAŞTIRMA ENSTiTÜSÜ
    SAYI: 505-506 / Yıl: XLııı / Mayıs-Haziran 2005

    *

    italya’nın eski özel adlarındaki Türkçe köeknli ögelerin özellikle ilgi çekici olanları Kimmer (Cimmerium) ve Gargarya yer adlarıdır. Eskiden italya’nın güneyinde Gargarya adında bir kentin varlığı ancak, “Truvalılar” bölümünde anlatılan Truva ülkesindeki “Gargar” kenti adını Truvalıların italya’ya getirmesiyle açıklanabilir. Eski Truva kenti yakınlarında Gargar adlı bir kentin bulunması ve Anadolu’da Gargar adlı bir ulusun yaşamış olmasıyla ilgili Strabon’nun verdiği bilgiler bu göçü kanıtlamaktadır. Eski Kimmer (Cimmerium) kentiyse Etrüsklerin yerleştiği italya’nın Kampanya (Campania) Bölgesinde bulunuyordu.

    》 Prof.Dr.Çingiz Garaşarlı, Truvalılar ve Etrüskler Türk idiler.
    3 ...
  15. 8.
© 2025 uludağ sözlük