en tabi hakkıdır. Oy vermeye değer kimseyi bulmadığı için kim seçilirse seçilsin ne sevinir ne üzülür. Çoğunluğun yargılarının her zaman doğru olmadığını bilir ve kim olursa olsun yanlışarını protesto etmesinide bilir. Objektiftir, umutludur, candır.
(bkz: doğru insanı beklemek)
Ah işte bu benim. Hatta ailecek vermedik.
Önceki seçimlerde oy vermedik. Yalnız hiçbir partinin arkadaşı, sırdaşı, oynaşı olmayınca hayat zor.
Issız adada gibi hissediyor insan kendini.
Niye oy verilmez? Hiçbir partiyi beğenmezsin de ondan. Veya şu da olabiliyor.
O partinin yapacağı yanlışlar günah olarak ahirette başa bela olmasın diye düşünülür.
Zira ak partiye oy verenlerin yedi sülalesine bir güzel sövüldüğüne şahit olabiliyor insan.
Neden oy verilmez? Hani bunun bir nedeni de devletten hiçbir fayda gelmemesidir.
Devletle işi olmayan tuzu kuru, işi sağlam, parası yerinde olan kişiler de oy vermeyebiliyor.
A partisi veya B partisi olması onları etkilemiyor.Oy vermeyenlerin de kendince haklı nedenleri oluyor.
Ancak bu seçimde gidilcek o oy verilecek. Bir işe yarıcak mı? Hiç sanmıyorum.
Ak parti 50 yıl daha başımızda olacak. Benim ve ailemin oyu hiçbirşeyi değiştirmez.
seçim anketleri; adana ve mersin'de akp, chp ve mhp, antalya'da ise akp ve chp büyükşehir belediye başkan adayları arasındaki mücadelenin %1-%2 farkla süreceğini gösteriyor. anketlerdeki yanılma payı göz önünde bulundurulduğunda illerin sayısı daha da artabilir şüphesiz. işte! böylesi bir durumda her yüz seçmenden yalnızca bir seçmenin sandık başına gitmemesi dahi sonucun değişmesine neden olur.
- "keşke" dememek için vatandaşlık görevini yerine getirmek, vicdanları rahatlatmak için oy kullanmak gerek.
ileride olacak herhangi bir şeyde şikayet etme hakkı olmayan insandır.söz gelimi herhangi bir devlet büyüğü gelip kendini s*kse niye diye bile soramaz. çünkü oy vermemiştir.olacak olmayacak her şeye en başından razı olmuştur.
benimdir o. oy kullanma yaşına yeni bastım. ilk defa oy kullanacağım. fakat kullanmayacağım. çünkü hangi partinin ne iş yaptığını bilmiyorum. bir insanın üstüne bu kadar yük fazla bence. oy kullanma yaşı 23 lere 24 lere alınmalı bence... benim yaşıtlarımın hepsinin oy kullanacağını düşündüğümde vahim tablo ortaya çıkıyor. çünkü 1994 grubunun %70 i daha ergen ya da beyin olarak hala 13-14 yaşlarında. bu kişilerin ülke yönetiminde oy kullanarak söz sahibi olmaları çok acı bir tablo. işte oy kulanacak tayfa "ergen tayfa"... bunlar kulaktan duyma sözlerle oyunu akp chp ya da mhp ye verecekler. ya da başka bir partiye...
(bkz: klavye delikanlısı), sabah kalkıp oy vermeye üşenir ama lafa gelince mangalda kül bırakmaz bu vatandaşlar. Baktı ortam var hemen yılların komünisti olur, devrim devrim diye dolaşır, yeri gelir göt kılı olur istikrar istikrar diye beyin kanseri geçirir.
- memleketi benim oyum mu kurtaracak?
+ ...
- hepsi birbirinin aynısı hangisine verelim?
+ ...
- 70 milyon oyun içinde benim seçtiğim partinin sadece benim oyumla kazanma olasılığı?
+ ...
- herkes senin gibi düşünürse kim oy verecek o zaman diyorsun da, herkes benim gibi düşünmüyor millet cayır cayır oy vermeye gidiyor?
+ ...
- oy kullanmak vatandaşlık hakkı ise kullanmamak da vatandaşlık hakkı olmuyor mu? tercih yapmamak?
+ ...
- ayrıca oy verme işini mecburiyet olarak kılan ne? askerlik dersin vatan borcu, vergi dersin devlet borcu da oy neyin borcu?
+ ...
- iktidara oy versek hırsız, chpye oy versek dinsiz, mhpye oy versek faşist, bdpye oy versek teröristiz; diğerlerine verilen oy zaten boşa gidecek, o zaman napalım amk?
+ ...
geçiniz efenim bunları. tamam oy kullanırsın hatta ailenden, mahallenden, asker arkadaşlarından, okul arkadaşlarından 40 kişiyi partine oy da verdirtirsin (bkz: bahçeli detected) ama oy kullanmayanlara da laf söyleme hakkın da yok. lan vergi vermem askere gitmem desem bu kadar tepki almam emenike.
Ondan sonra akp nasıl kazanıyor seçimleri yea der. Sosyalist proleter ayaana sokaklarda gösterilerde karıkız düşürmeye çalışacağına gidip oy kullansa it çok şey değişecek.