Beat kuşağı etkisinde abiler ve ablalardır. Daha çok abilerdir. Hayatı pek siklemezler ama bir kitaptan yüzbinlerce tl kazanabilirler. Yani roldür yazdıkları. Lakin iyi yazarlar.
Bir ahmet hamdi ve orhan abi değildirler. Ama iyi ki varlar.
-hakan günday,emrah serbes: bütün kitapları "şişkoyum,çok yalnızım, insanlar orospu çocuğu,toplumu sikim" özet temalıdır.
eğer gerçekten belirli bir literatür bilgisine sahipseniz,oturup klasik okumuşsanız hiç yokundan birikiminiz varsa bu adamların dili ve konuları size acayip banel ve abes gelecektir .Bütün yaptıkları kitap boyunca topluma,ona buna sövmek olan bukowski çakması yazarlardır. Yeraltı edebiyatı gibi ne idüğü belirsiz popüler kültür(Türkiye için )oluşumlarından paylarını gayet almışlardır.
-bukowski: ergenlerin canı ciğeri,klasik baba klişelerine beylik laflara küfür ekleyip " hepiniz malsınız olm sizden nefret ediyooğğm toplumun amına koyim" psikolojisi yazarı,banel aforizma yapar.
-elif şafak,canan tan: sanırım yazmama gerek yok,ne dil ne konu aç wikipediayı 2-3 rastgele sıra bir şeyler oku kitaplarından daha faydalı.
not: şimdi burda bana " ee sen de ne boku beğeniyorsun be arkadaşım" diyenlere arkadaşım benim yeraltı üstü edebiyatı ile derdim yok hepsinin(elif şafak,canan tan hariç en fazla 50.sayfaya geldim) en az 2 kitabını okudum gözlemim bu. Yerlatından notları da okudum dostoyevskinin kol gibi hakan gündayın boyum kadar kinyas ve kayrasını da ,emrah serbesin müptezelini de okudum , oğuz atay tehlikeli oyunları da ha diceksin bunlarla mı karşılaştırıyorsun ama işte kaliteye alışınca sonra lüksü arıyorsun,bu iş öyle 3 kelimeden birinin küfür olmasıyla,ona buna sövmekle kitap olmuyor.
Bu adamlar kitapları boyunca ona buna küfredip, full yalnızlıktan, insanların ikiyüzlülüğünden falan dem vurmaları sıkıyor abi insan tiplemeleri,olay tahlilleri çok banel ve ergen aforizması gibi geliyor bana.