Mimar Sinan Güzel sanatlar üniversitesi'nde okuyanlar için -tamamiyle gerçek anlamda- işkencedir.
3 gündür tüm kanser hücrelerim birleşti, üredi, bi' şeyler oldu; hissediyorum.
vize, final veya bütlerden sonra öğrencilerin notlarını görmek için aşındırdığı lanet olası site. Mesela yarın statik bütüm var ama hala geçip kaldığımı bilmiyorum. hocanın insafına kalmış bişey, belkide geçtiğim halde büte girip kalacağım.
ilkokul ve lise versiyonu da vardır (bkz: eokul).
en işe yaramaz oluşumdur ne zaman kendi not kartımı görmek istesem karşıma bilgisayarımda başkasının kayıtlı olduğu not kartı çıkmaktadır, en garibi de öğrenim bilgilerim kendime ait ama not kartım başkasının not kartıdır bir de bu yetmezmiş gibi iü' de sadece explorer üzerinde açılmaktadır. bize sistem yaramıyor arkadaş yapamıyoruz.
kapitalizmin sonunu getirecek yegane olgu. iyi de anlamadığım şu anki parasal sistemi ve günümüzdeki ekonomik politikayı destekleyenler, yani nerdeyse nüfusun %80'i, otomasyon gelip işlerinizi elinizden aldığında ne bok yiyeceksiniz? çünkü hizmet sektörü de dahil olmak üzere bir çok alanda otomasyon hızla ilerlemekte.
uludağ üniversitesi otomasyonunda işlem yapabilmek için "önce anketi tamamlamalısınız" gibi bi hatayı gidermelisiniz.şu an küfrün bini bin para!
dedit:öyle bi anket yoğğ.
çok kazanan bir sektördür. elektrik ve kontrol mühendislerinin tercih ettikleri alanlardan da biridir. *
(bkz: schneider elektrik)
(bkz: siemens)
(bkz: omron)
(bkz: mitsubishi)
(bkz: abb)
uludağ üniversitesinde not bilgisi, ders seçimi ve sınav tarihleri gibi bilgileri görmemizi sağlayan sistemdir. ayrıyetten finallerin bitişiyle açmaya korktuğumuz sayfadır.
Otomasyonu dar anlamda otomatik kontrol olarak tanımlayabiliriz. Genis anlamda ise isin insan ile ekipman arasında paylasılmasıdır. Toplam isin paylasım yüzdesi otomasyon düzeyini belirler. Düsük düzey islerin çogunlugunun insan tarafından, yüksek düzey ise makineler tarafından yapıldıgı durumu anlatır. Ancak islerin nitel açıdan paylasımı da önem tasır. isi yapabilmek için enerjinin yanı sıra düsünceye de gereksinim bulunur. Otomasyonun ilk ortaya çıkısı endüstri devriminin hemen ardından olmus ve kas gücünün yerini alan düzenekler gelistirilmistir. Ancak salt kas gücünü ikame etmek insanı isten soyutlamamaktadır. Günümüzün nitelikli is ortamını otomatize edebilmek için insan yerine düsünebilen, hatta bu isi insandan daha iyi yapabilen sistemler olusturmak gerekmektedir. Yapay zeka olarak ifade edilen bu çalısma alanı sadece üretim sektörünü degil, savas endüstrisini ve sosyal yasamı da etkileyecek bulus ve uygulamalarla ilgilenmektedir. Otomasyon öncesi dönemde isin nitel ve nicel sınırları insan tarafından belirlenmekte idi. Ancak otomasyon veya teknoloji insanın bazı yetersizliklerini giderebilecek, böylelikle üretim sınırlarını çok daha genisletmeyi saglayacak bir düzeye gelmistir. Bu yetersizlikler insanın tepki süresinin uzunlugu, insanın veri isleme kapasitesinin sınırlı olması, insanın is üretme hızının düsüklügü, insanın tekrarlı islerde tutarlıgı sürdüremeyip sapmalara neden olması ve insanın konsantrasyon süresinin kısalıgıdır. Günümüzde bu yetersizliklerin giderilmesini saglayan pek çok çözüm uygulanmaktadır. Ancak yine de otomasyon sistemleri çok basit islerde, örnegin portakal soyma ve çok komplike islerde, örnegin uçak kullanımı, insanın yerini tamamen alamamaktadır.
uludag universitesine gelmek isteyen öğrencilerin bu otomasyondan sonra bu isteklerini bir daha gözden geçirmelerini tavsiye edilmesine sebeb olan lanet olası ders seçme sistemi.
Fransızca otomasyon (automation) sözü, "Endüstride, yönetimde ve bilimsel çalışmalarda insan aracılığı ve müdahalesi olmadan işlerin kendiliğinden yürümesi" anlamında kullanılmaktadır. Bu söz için ; "kendiişlerlik" terimi uygun görülmektedir. aynı köke dayanan otomatik(automatic) sözü için de "kendiişler" karşılığı önerilmiştir.
çok fonksiyonlu işlerin rasyonel bir şekilde yapılmasını sağlamak için kullanılan kontrol sistemidir. doğru zamanda doğru işlevi kontrol altında bulundurarak optimizasyon sağlanır. tüm bunların yapılmasında kullanılan haberleşme, güvenlik ve koordinasyon sistemlerinin bütününe denir.
asıl insanları beklemekten hömçürtmek değildir sebep, asıl sorun nasıl olur da bir okul "bir okul bir işi bu kadar eline yüzüne bulaştırabilir" dedirtir kendisine dedirten hadisenin sujesi.