Said-i nursinin kendi eserlerini okumamama karşın üzerine yazılan bazı kitaplardan eserlerinden kimi alıntıları kendince değerlendirmiş biri olarak said-i nursinin çoğu fikrine katılmayan biri olarak şunu söyleyebilirm ki bi adamın okuduğu kitaptan hareketle karakter tahlili yapmak ne tür bir mantıktır.
okumanın neresi kötü olabilir. böyle bir kişiyi görünce olumsuz düşünmek haddimize değil. ister marx okusun, ister said nursi. hatta hitler okusa ne farkeder? düşüncesi sizle aynı olmayabilir ama öğrenmenin ise farklılıkları bir araya getirebilmenin başlangıcı olduğunu, öğrenmenin yeni olanı farklı olanı ortaya çıkarmanın başlangıcı olduğunu unutmamak gerekir. tabi okuyup okuyup, faşizan olanlar ibneler konu kapsamı dışındadır.
okuyandan zarar gelmez. ayrıca etiketlemeye alışık bünyemiz insanları okuduklarıyla da etiketleme telaşına düşmüştür, incil okudum hristiyan mıyım ki ben?
üniversiteyi kazandıktan sonra, "ne nursisi, evet şimdi partiden haberler." diyecek liselidir. tabii adam gibi kulüpleri canlı bir üniversite kazanabilirse. aksi taktirde şakirt evlerinde kalmaya başlayacaktır.
nitczhe okuduğunda sözlükte tebrik edilecek olan liselidir. ayrıca said nursi okumakla kötü etmiyordur, biraz okumuş olsalar ne demek istendiğini, hayatın manasını, gayesini anlamış olacaklardır ve sözlüklerde trollük yapmayacaklardır. ayrıca kime nedir? hiç kimseyedir.
Saygı duyulması gereken bir durumdur. Kimin hangi yazarı okuduğunu eleştirmek , düşünce özgürlüğüne alenen karşı çıkan insanların yapacağı türden bir davranıştır.
Istedıgı kıtabı okur kıme ne. Okumasa daha mı ıyı. Insanları yok otobuste kıtap okuyan artıst yok saıd nursı kıtabı okuyan lıselı falan fılan dıye kucumseyın sonra turkıye'de kı kıtap okuma oranından bahsedın.
islamı yaşamış bir insandan bilgi alan , onun gittiği yolu izleyen ve bunu gencecik yaşında yapan genç. Allah daha da çoğaltsın bu gençleri inşallah. Amin.