hayatının hiçbir evresinde hiçbir şeye tepki vermemiş insanlarımızın, o körüklü otobüslerde birden canavar kesilmeleri beni hayretlere sürüklemektedir.
hadise genelde, ilk kurşunun sıkılmasıyla patlak verir;
olayın kahramanı abimiz ya da ablamız biraz da tribünlere oynar şekilde öten telefonun sahibi suçlu! kişiye höykürür. öyle höykürür ki şöför dahil otobüsteki tüm insanların dikkatini suçluya yöneltmeyi başarır. ardından o ana kadar dilini dişlerinin arasına sıkıştırmış, eliyle kıçını başını kaşıyan otobüsteki diğer karakter oyuncuları da devreye girer. artık hengame başlamıştır.
telefon sahibi çok suçlu kişisi dumura uğramış şekilde elindeki cihazı kapatmaya çalışır, bir kısım türleri de vardır ki önce karşı taaruza geçer ama muhtemel linç tehlikesini sezip ağır aksak telefonunu sessize alır.
şimdi efendim,
donuna kadar soysan* sesini çıkarmıyan, kafasına vurup bırakın ekmeği küçük dilini bile alabileceğiniz yurdum insanının bi telefonun bip demesindeki bu tepkisi nedir efendim.
neden bu tepkiyi; anlayamadığımız şekilde yollarımızı kazıp öylece bırakan, hergün bir askerimizin şehit olmasına seyirci kalan, özelleştirme adı altında değerlerimizi bir bir pazarlayanlara veremiyoruz da, sadece cep telefonu salak salak çalan o yolcu kişisine verebiliyoruz.
anarşist tarafımız o körüklüdemi vücut buluyor, merak ediyorum.*
ilk entryde anlatılmak istenen düşünceyi daha da açmak elzem olmuştur.
çelişkiyi yaratan; durakta beklerken sırasını çalan yaratığa bile tepki veremeyip bireysel hakkını koruyaman kişinin, otobüste herkes tarafından kabul görmüş ve yandaş bulması kolay olan tepkiyi biraz da dozunu kaçırarak göstermesidir.
üzerinde durulması gereken, telefonunu kapatmayan gereksiz şahsiyet ile ona tepkisini veren aslan parçası arasındaki kaotik ilişki değildir. esas olan insanımızın tepkisinin genelde ucuz ve basit seviyede kalmasıdır. bunun doğal sonucu olarak da güç sahiplerinin tepkisiz kamuoyu nimetlerinden faydalanmasıdır.
belki de bunların daha acısı, sözlük yazarı arkadaşlarımızın konuyu yeşil otobüsten bir adım öteye götürememeleridir.
gerçekten tam bir komedi durumdur.bu komedinin başrol oyuncularından biri yaşlı bir amca ,biri üniversite öğrencisibir genç adamve özel halk otobüsü*
genç adam elinde kitaplarıile kalabalık otobüse biner.cep telefonu çalar,tam telefona yeltenirken yaşlıadam bastonla bizi mi öldürücen sen? edalarıyla otobüsü birbirine katar.işin komedi kısmı özel halk otobüslerinde cep telefonu kapatmak yasak değildir.tüm otobüsün içinde adamın bastonla karnınızı dürtmesi sonucu herkese rezil olmuşsunuzdur ve hiç bir şey yapamayışınızın tek sebebi olarak adam yaşlıdır.haklısın amca deyip ilk durakta inmek en iyisidir belki de... *
en sevilen atasözlerinden birinin bana dokunmayan yılan bin yaşasın olduğu bir milletten nasıl olupta çıkabildiği merak ettiğim tepki.evet gerçekten komiktir.çünkü bizim milletimiz maalesef ancak kendi menfaatlerine dokunulduğunda tepki verir.o kadar şehit olur ama kendi ailesinden biri askere gidince olayın öneminin farkına varır.muhtemelen cep telefonlarının otobüsün fren sistemini bozduğuna dair olan palavraya inanmıştır.evet palavradır.bizzat mercedes türkiye tarafından açıklanmıştır.
türkler de daha bir komedi haline gelen unsurdur. yolculuk yaptığım otobüste bütün mürettebatın telefonlarını açık görünce ve üstüne üstelik host un bağıra bağıra konuştuğunu duyunca kendisine "pardon telefon yasak değil miydi?" diye sormam üzerine "mürettebata serbest" demesidir. "niye sizin telefonlar etkilemiyo mu sistemi?"diye sorunca da " 4 kişiden bi şey olmaz" cevabını vererek beni dumur etmesi olayı.
- efendim
- yaw kardeş suan yesil otobüsteyim. Birazdan arasan.
- yaw yasak yasak anlamıyormusun, 5 dak. sonra ineceğim zaten.
- bak otobüse bir şey felan olur başımı belaya sokarsın. Ben kapatıyorum
( tam telefonu kapatmak üzeredir. biri zıplar)
- kardeşim kapatsana sunu telefonu
- amca bana mı diyorsun. Ben elektrik mühendsiyim. bunların hepsi yalan bu otobüslere telefonlardan yana hiç bir zarar gelmiyor)))
- aloo bıyrınn
- ooo mohmut senmisin
- gurban ben iyiyem ya sen nasılsen
- yapma bea doğ.....
+ hop hop kapatsana kardeşim. telefonla konusmak yasak bea ysakk!!
(adama döner ve)
- pardon kardaş
- aloo mohmut gurban otobüste telefonla konışmak yosakmış, sen konus ben seni dinliyem hami gurban)))))
dışardan izlendiğinde insanı utandıran tepki komedisidir. bilet ateş pahası olur tepki vermez, balık istifi gibi yolculuk yapar tepki vermez, şoförün her türlü hakaretinde siner, tepki vermez. ama cep telefonu dürülülü yapınca yayından fırlamış ok misali atılır. hele bir soluklan kardeşim diyesin gelir ama sana da kükreyeceğinden, daha doğrusu laftan anlamayacağından çekinirsin.