bugün

kimine göre asla verilmemesi gereken kimine göre kişinin yakınlarına veya kendisine tanınması gereken haktır. bildiğiniz gibi ötenazi; isteyerek yaşama son vermedir. intihardan farkı, mecburi durumlarda verilen bir karardır (beyin ölümü gerçekleşirse, vücut tamamen felç olursa vs.) dinimize göre ötenazi yapılması sakıncalı olan bir eylemdir. bir çok tıp adamı da bunun cinayet ile eşdeğer bir durum olduğunu savunmaktadır lakin o durumdaki bir insan için başka hangi seçim yolu kalmıştırki? kişinin kendisi dahi yaşamından (ki ona yaşamak denebilirse) memnun değilse benim kişisel görüşüm bu hak ona tanınmalıdır. acı çekerek yaşamasından ise huzura kavuşması çok daha mantıklıdır.
artık yaşamdan tamamen umut kesilmiş hastaların daha fazla acı çekmemesi için istedikleri ölme hakları. bu konu tüm dünya da tartışma konusudur. insanların ölme hakkına izin verilmediği gibi yatağa bağlı acı çekmesine de göz yumuluyor. doktorlar için ise ayrı bir sorun. gözlerinin önünde eriyip giden hiçbir yaşam umudu olmayan hastaların ölme isteklerine yardım ettiklerinde cinayetle suçlanabiliyorlar.
iki ucu boklu değnek sözünü en iyi açıklayan durum.
bir gun hakki isminde bir arkadasim olursa kendisine takacagim lakaptir. "kadin hakki" bir diger alternatif olabilir ama hakki sinirli bir bunyeyse ikinci alternatifi kullanmaktan tirsarim kesin.
içimdeki deniz aldı filmde işlenen konudur.

filmden bir replik: -yaşamak bir haktır ama mecburiyet olamaz-