Kuşkusuz osuruğun insan hayatında önemi çok büyüktür. Lezzetli bir yemek sonrasının olmazsa olmazıdır osuruk. Sofranın kenarında göbek okşanırken hafiften salınır. Sesiyle oluşan güzide ambiyans kokusuyla birlikte muhteşem bir zaman dilimi yaşamanıza vesile olur. insanı dünyalık meselelerden bir anlık uzaklaştırır, onu doyumsuz tadlara vardırır. Bu haz her şeye değerdir. Bir bakıma egoyu da tatmin eder. Zira arkadaş ortamında osuruğun şiddeti ne kadar büyük ise o kadar sayılır, saygı görürsünüz. Osuruğunuzla kendinizi kanıtlamış olursunuz. Hemen her şey gibi osuruğun da türleri vardır. Bunlar kokulu, kokusuz, sesli, sessiz, cozurtulu, patırtılı ve gürültülü gibi 7 türdür:
-Kokulu: Kokulu osuruk tamamen yenilen yemeğin türüne bağlıdır. Bu osuruk türü genelde mide rahatsızken ortaya çıkar. En sevilen osuruk türü budur. Ortaya çıktıktan sonra sahibini memnun eder, sahibi bu osuruğuyla gurur duyar.
-Kokusuz: Bu tür osuruk genelde çok sesli olur. Fakat kokusu sesi kadar görkemli değildir. Kişiyi hayal kırıklığına uğratır. Kişi böylece osuruğunu sahiplenmez kendisinden nefret eder halde gelir. ileri dönemlerde kişide anksiyete bozukluğu olarak kendini gösterebilir, çözümü zor ruhsal sorunlara yol açabilir.
-Sesli: Çıkış itibari ile kişiyi hoşnut eden osuruktur. Fakat zaman içinde osuruğun aldığı hal çok önemlidir. Kokulu veya kokusuz şeklinde tezahür edebilir. Kokulu ise tadından yenmez şayet kokusuz ise sonuç tam bir hayal kırıklığıdır. Kişide duygu değişimi yaşatan ilk osuruk türüdür.
-Sessiz: Genelde kokuludurlar. Sesi ile yakalanamayan haz kokusu ile yakalanır. "bak bak geliyor.." denildikten sonra osuracak kişi kendini kasar, akabindeki "fısss" sesi "dağ fare doğurdu" şeklindeki tepkileri beraberinde getirir. Kişinin çöküşü kokusu yayılana kadardır. Duygu değişimi yaşatan ikinci osuruk türü sessiz osuruktur.
-Cozurtulu: ishalken kendini gösterir. Gelirken yalnız olmadığı için cozurtulu bir edası vardır. Boktan bir osuruktur zira yoldaşı olduğu şey bizzat boktur. Kokusu da tahmin edileceği üzere bok kokusuyla bire birdir. Sıçma korkusuyla yapılan bu osuruk bu özelliğiyle korkulu osuruk olarak da bilinir.
-Patırtılı: ismini çıkış şeklinden alır. Patır patır dökülür anüsten bu osuruk. Çıkış süresi genelde uzundur. Tam bir şölen havası oluşturur. Kişiyi zevkten dört köşe eder.
-Gürültülü: Diğer osuruk türlerine göre dB değeri en yüksek osuruktur. Oturulan nesneyi titreterek deprem hissi yaratır. "zort" veya "zart" şeklinde 3 ila 8 sn. süre ile faaliyet gösterir. Uzunluğu ile kişide ve çevrede bıraktığı olumlu etki niteliği doğru orantılıdır.
Böylece tüm osuruk türlerini sıralamış oldum. Artık poponuzdan çıkan şeyin ne olduğu hakkında daha fazla bilgi sahibisiniz. Onun yabancısı değilsiniz. O da sizin bir parçanız ve sevgi bekliyor. Osuruğunuzu sevin ve farkedeceksiniz ki böylece osurmak çok keyifli bir hal alacaktır.