o kadar çalışıp ya da çalışmayıp başı sıkışan zihniyetin türbelerden medet umma girişimi. türbelere kalem sürtmek, pirinci ve suyu orada okuma, silgiyi sürtmek, uc kulhuvallah neden bir elham gibi kendini rahatlatma ihtiyacı hareketler.
sanki türbelerdeki muhterem şahıslarında işi gücü yok sana yardım edecek. adamlar ölmüş ulan, hiç mi kafan çalışmıyor.
o kadar inanıyorsun da açıp bi okusana kuran ı bre dürzü. orada böyle bir şey var mı. ya da sorsana büyüklerine.
bak yavrucum böyle hurafelere inanma tamam mı. inanıyorsan evinde yap duanı. ayrıca öss den sonra da bekliyorlar seni o muhterem insanlar.
sorarım buradan öss den önce gidipte sonra giden oldu mu diye. varsa bi mesaj atın.
gayet normaldir.
sınav sistemi sadece öğrenciyi değil, bütün aile bireylerini bir avuç manyağa çevirirken türbe ziyaretine garip bakılması daha gariptir.
yahu adamlar zaten olmuş depresif, paranoyak, manyak. ne diye mantıklı bir eylem bekliyorsunuz ki?
"sınav binasına patenle gitmek zihin açıyormus." diye bi soylenti cıkarsak belediye yolları duzeltmek zorunda kalır ailelerin baskılarından. ben sana daha ne diyem? *
kişinin inanışına göre kişideki negatif enerjinin atılması, kendine güvenin biraz daha arttırılmasına yönelik harekettir, ister türbe ister turbo* ziyeret edilsin kişi kendini iyi hissediyorsa o onun için iyidir. bu yüzden inanılmayan, batıl inanç sayılan bir konuya bel bağlandığı bile görülse kimse kınanmamalı, inancına saygı duyulmalıdır.
hangi türbeye gidildiği önemlidir. öss öncesi kısmet açma, koca bulma türbesine gidilirse sınav günü gözetmeni kafalar, bir yer kazanamazsın belli ama taş gibi gözetmeni götürürsün. dikkat etmek lazım, sınav konusunda etkin türbe bulup gitmek lazım. her türbenin üzerinde 'dinimizce doğru değildir adak filan' diye yazsa da madem gidilmeye devam ediliyor, en azından kategorize edip, bilinçli gitmek lazımdır. iyi bir fakülte beklerken şahin k'nın çıkma ihtimali de an meselesidir.
(bkz: amaca yönelik türbe rehberi)
öğrenci inançlıysa rahatlama açısından yerinde bir eylemdir. türbeye gidip, dua etmek batıl inanç değildir. türbenin taşından, toprağından medet umup, istek ve dilekleri türbede yatan zat-ı muhteremden istemek batıl inançtır.