aslında yüksek bir ihtimal. gerçekleşmesi çok basit. yani şu yüz tane üniversten varsa dörtyüz tane daha açacaksın, üniverste kapısında bekleyen bir buçuk milyon insanını periyodik olarak yerleştirceksin.. bu kadar kolay işte.
herşeyi kaldırdınız da bir öss mi kaldı be canlar.
madem bu kadar ısrar ettiniz. bir iki lakırdı da ben edeyim bu konu hakkında ki bedavadan hayat dersleri veriyorum burada haberiniz yok.
öss'nin kalkma ihtimalı?? ne demek şimdi bu? anlamsız. insanları bir şekilde eleminasyona tabi tutmak gerekiyor. bu beğenmediğiniz öss'ye rağmen bir sürü, saldır saçak, yalap-şalap insan dolu üniversiteler. ben de ne yaptım bu yüzden 3 yıl okumuş olduğum üniversiteyi kendimden mahrum bıraktım. en çok ingilizce öğretmenliğindeki kızları üzdü bu hareketim. ama ilkeli bir insandım ve bir çırpıda son verdim tahsil hayatıma.
bu yıl öss'ye yeniden giriyorum. anadoludan ve yavru vatandan kulağıma gelenlere göre buralardaki üniversiteli kızlar(yavru olanlar) acayip heyecanlanmış bu kararımdan dolayı. üzücü bir haberim olacak onlar açısından istanbul'u seviyorum. istanbul'da tahsil hayatıma devam edeceğim. belli olmaz belki oradan da sıkılıp güneye inebilirim.
dağılmayalım ne diyorduk öss'nin kalkma ihtimali. bence kalli'nin ereksiyon olma ihtimali daha fazla. hem yerine birşey koymak gerekir. lunaparklarda gelen marlboro diye bağırarak, penaltı kullanmamı sağlamaya çalışan fırıldak çingene abi gibi rektörler a kapısının önüne çıkıp öğrenci mi toplayacak? saçmalık!...
tembelsin tabi ergen. kalksın öss ohh. ipimle, kuşağım s.kimle daşşağım. çaba sarfetmeden kapağı atmayı düşünüyorsun. zaten üniversitede kızlar teklif ediyormuş ne ala abura koyim. benim gibi bir insana bile küfrettiriyorsun. bak ben de giriyorum sınava ama hiç mızmızlanmıyorum. ptur iki test çöz, bir konu çalış kardır. sanal alemde bizi ezirler, bizi s.kirler muhabbetiyle öss falan kalkmaz.
ece temel kuran ablamın "biz burada devrim yapıyoruz sinyorita" kitabında belirttiği gibi dünyayı büyük sözler değil, küçük insanların eylemleri değiştirecektir.
dipnot: son paragrafta bahsolunan küçük insanlardan biri ben değilim.
küçükte olsa bu ihtimal vardır.ancak kalksa ne olacak diye sormadan edemez insan. üniversite sayımız yine yetersiz olacak, yeni bir eleme sisteminin hayata geçirilmesi zorunlu hale gelecektir. bu sistem bazı ülkelerdeki gibi öğrencinin ortaöğretim kurumlarında gösterdiği başarısını temel alan bir sistem olursa bugünkünden daha kötü bir durumla karşılaşırız. zaten denetimsiz olan eğitim sistemi yeni bir rüşvet ve yolsuzluk çarkının içine atılmış olur. hadi işleri bir şekilde rayına oturttuk diyelim, herkez istediği üniversitede istediği gibi okuyabiliyor. peki bu insanlara ekonomiye dahil edilmesi sorunu ne olacak? sözün özü tüm dengeler ve ülke gerçekleri düşünülmeden, populist politikalar uğruna böyle birşeyin yapılmasına izin verilmemesi gerekir.