Düşünüldüğü kadar geri kalmış değil, Osmanlı Devleti elindeki imkanları özverili pilotları ile sonuna kadar kullanarak dönemin önemli filolarından birini oluşturmayı başarmıştır. Buna en güzel örnek, hürkuş göklerdeki kahraman filmidir.
hafife alınmaması gereken kuvvetlerdir. zira o kısıtlı imkanlara rağmen bir çok usta pilot yetiştirip itilaf devletlerine kan kusturmuşlardır. ayrıca bu teknik bilgi birikimi türkiye cumhuriyetini ikinci dünya savaşına kadar uçak satan ülke durumuna getirmiştir. şu an türkiyenin pilot yetiştiriciliğinde bu kadar gelişmesinin temelinde osmanlı hava kuvvetleri mevcuttur.
Harbiye Nazırı Mahmut Şevket Paşa tarafından 1909'da temelleri atılan Osmanlı Hava Kuvvetleri, resmi olarak 1 Haziran 1911 tarihinde Fen Kıtaları Müstahkem Genel Müfettişliği 2. Şubesi bünyesinde Havacılık Komisyonu adıyla faaliyete geçirilmiştir.
Havacılık Komisyonu'nun temellerini Fransa'dan satın alınan biri 25, biri de 50 beygirlik iki uçak oluşturmuştur.
Harbiye Nazırı Mahmut Şevket Paşa tarafından temelleri atılmi$, 1911 yılında Fen Kıtaları Müstahkem Genel Müfettişliği 2. Şubesi bünyesinde Havacılık Komisyonu adıyla faaliyete geçmi$tir. Fransa'dan alinan bir 25, bir 50 beygirlik ucaklar ile ilk ucu$lari yapilmi$tir.
muhteşem bir selçuk erdem karikatürü...
padişah, kendisine hemen bir hava kuvvetleri ordusu kurulmasını ister.
karşıdaki adam -sadrazam mı neyse- ama nasıl kuracağız vb. der
alttaki karede, yerde bir bölük asker, ellerinde çubuklar ve çubuklardaki çıkıntılara basarak yüksekte duran askerler vardır.