https://galeri.uludagsozluk.com/r/1787309/+
Hadi ya oldu mu o kadar. O zaman yapacak tek bir şey kaldı. Arabayı denizden yürüteceğiz. Bizim Fatih'in torunları olduğumuzu unuttular galiba. Hıh.
bence yetmez. o köprüden geçeceksen taşınmazın varsa tapusunu, yoksa bankadaki birikmişini, o da yoksa götünü ipotek ettireceksin. yok öyle reyizin yaptığı köprüden laylaylom geçmek.
vatandaşa direkt olarak çokta etki etmeyecek zamcıktır. günde zaten 300-400 araba anca geçiyor isterlerse 500 lira yapsınlar. hükümet düşünsün. ancak bu da işte gene vatandaşa dolaylı yollardan "girmesi" demek. devlet bir ticarethane değil. yani ticaret yaparak kazanmıyor kasasındaki parayı. devletin cebindeki para vatandaştan çıkıyor. yani bu durumda kazanan ne vatandaş ne hükümet. tek kazanan o köprünün işletmecisi. adam günde 40000 araç geçsede geçmesede parasını alıyor tıkır tıkır. şimdi 100 lira olarak alacak yemede yanında yat.
buradaki en temel sorun hala ciddi ciddi "ne olmuş yani elbet zam olacak" diyen ama aslında kazığın en kalın tarafı kendisine girenler. hatta tamamı diyelim çünkü ne işletmeci zarar ediyor ne garantiyi veren devlet. işletmeci günde 40000 araba geçmeyince devletten parasını alıyor devlette vatandaşından vergi veya kesintiler ile alıyor. işin en komik tarafı işte burası. tüm para cebinden çıkanların yüzde 52 si durumdan memnun ve bu durumu eleştiren diğer vatandaşlara karşı cansiparene savunuyorlar *
reel enflasyonu kurtarmıyor ama görünen enflasyonun üzerinde. buda açıkçası asgari ücret konusunda işçiyi nasıl evire çevire dövdüklerini gösteren bir şey. tabii anlayana.
Büyük şehirde yaşamanın faturası,herkes kendi memleketine dönsün.allahtan bizim burda deli dumrul hikayesi Yok.köprüden önce ne yapıyorduysanız onu yapın en iyisi bence.
bir ülkenin yatırım kapasitesi var. kamu yatırımları artırırsa özel kesimin kısılır. ortaya konan köprüyü alternatif maliyetle karşılaştırmak gerekir. en azından köprü yaptılar olayı yaklaşan zaten fazlasıyla sığ bir bakış açısı ile olaylara yaklaşıyordur.
benzer olay özelleştirme için de geçelidir. özelliştirme sonucunda tekelleşmeye neden olmayacak ve özelleştirmeyi alan firmanın yeni yatırımlar yapması ortaya bir kamadeğer koyması gerekir. tek kriter yüksek bedeli vermek ise buda başka bir sığlıktır.
yapılan hesaplara göre 200 milyon yıl sonra bu şemsiyeden kurtuluyoruz. tektonik hareket boğazın iki yakasını birleştiriyor ve köprüye gerek kalmıyor. sıkın dişinizi.