devreye verilen AC işaretin frekansını , etkin değerini hesaplamamıza yarayan alettir.kenetleyici, kırpıcı, doğrultucu vb bilimum çeşit devrenin etkilerini bu alet vasıtasıyla görebiliriz.Ch1 ve CH2 olmak üzere 2 kanala sahiptir.topraklaması hiçbir zaman unutulmamalıdır.
mevzuya uzak insanların tipine bakıp da basit bir şey sandığı, aşağıladığı alettir. bunlara ne kadar faydalarını anlatsanız, "şöyle dalga gösterir, böyle voltaj ölçer v.s." diye anlatsanız da boşunadır. çenenizi yormayınız. fiyatını söylemeniz**** bu muhteşem cihazın hakettiği saygıyı görmesini sağlayacaktır.
elektrik-elektronik bölümünde hocaların öğrencilerden olmasını beklediği şey. devre teorisi ve elektronik derslerinde hocalar öğrencilere resmen osiloskop muamelesi yapar. verir gubidik bir devre, verir giriş sinyalini; öğrenciden çıkış sinyalini ister..
ne yazıkki okullarımızda ilk olarak işlevi yerine maliyetinin ne kadar olduğu öğretilen öğretilen elektronik cihaz.
+evet çocuklar. bu dersimizde osilaskopu inceleyeceğiz. aman fazla yaklaşmayın. bu alet 300-400 milyon civarında bozulursa yenisini aldırırım.
gibi...
y- zaman modunun yanında x-y modu da bulunan cihaz. x-y modunda cihaza input - output grafiği çizdirilerek devrenin karakteristiği anlaşılabilir. bunun yanında basit de olsa bir fourier algoritması barındırır içinde. dolayısı ile sinyallerin frekans ekseninde gösterimlerine de ulaşabilir kullanıcı.
meslek lisesinde hocanın 3 saat anlatıp ayarlamaya gelince bozduğu ve yapamadığı diğer hocaya götürdüğü alet kare sayısını say bilmem onu ona çarp böl falanlar işte.